zaterdag 22 maart 2008

Eindelijk is het dan zover, na alle voorbereidingen, wat best wat tijd en energie heeft gekost, zijn wij zondag via Houston Texas, aangekomen op ons vertrekpunt met auto en Fifth Wheel in Tucson Arizona, in tegenstelling met andere delen van Amerika waar het noodweer is schijnt hier de zon en de temperatuur zeer aangenaam. Nelson de RV Dealer hadden wij gebeld of de bij hun gekochte 5th Wheel klaar voor vertrek was. Zondag waren zij gesloten Maandag konden wij komen om alles op te halen. Opgewekt stonden wij met onze koffers op de stoep en zagen wij onze vervoermiddelen blinkend in de zon op het terrein staan. Echter er was een probleem de auto was te hoog voor de aanhanger. Onze stemming sloeg onmiddellijk om toen ons verteld werd dat de Fifth maar liefst 20 cm opgehoogd moest worden, onze reactie was dan ook teleurstellend de auto hadden zij al zes weken in bezit, dus dit was last minute werk geweest. Men heeft hier een beetje de spaanse mentaliteit. Enfin het moest toch gebeuren, wij hadden geen keus het een en ander nam anderhalve dag in beslag, terug naar het hotel, dit keer wel met onze eigen auto, wat boodschappen doen, en ach ja, wij hebben immers geen haast. Dinsdag was het dan werkelijk zo ver, als vergoeding (zij vonden het zelf ook gênant) kregen wij ook vier nieuwe banden, Op pad dus, het was best wennen met zo’n combinatie te rijden, gelukkig zijn de wegen wat breder, maar desondanks was het oppassen geblazen, de bochten wat ruimer nemen, eigenlijk een beetje als het rijden met een caravan. Eenmaal gewend is het rijden in zo’n Dodge 2500 RAM 8 cylinder wel een jongensdroom. Na twee uur rijden waren wij op de eerste camping htt www.freewebs.com/wildhorsecc/ dicht bij de Mexicaanse grens in de woestijn rondom cactussen die met hun enorme zijarmen ons stilzwijgend gadeslaan. Op de camping staan ongeveer een 50 tal caravans in allerlei afmetingen van mensen die hier overwinteren of permanent wonen, en vrolijk rondrijden in quads. Kijk maar op de side. Het parkeren was nog even een probleem, maar in no time waren er hulpvaardige bewoners, prima dus. De hele boel moest nog geïnstalleerd worden, koffers uitpakken en alles een plekje geven. Inmiddels is het alweer vrijdag, voor boodschappen moet 60 miles 100 km rijden. Wel apart te weten dat AH thuis drie minuten lopen is. In de Fifth Wheel hebben wij het aangenaam gemaakt, het gas werkt nog niet helemaal goed, maar dat komt morgen wel, Zondag zijn wij uitgenodigd voor het Paasdinner en ergens volgende week trekken wij verder. Tot zover lieve groeten uit een zonnig Caballo Loco Arizona

2 opmerkingen:

Jos van den Berg zei

Ha, eindelijk een bericht! Zo, da's een heel avontuur. Maar ja, je moet het nemen zoals het komt, en je inderdaad vooral niet teveel opwinden. Denk maar aan ons als je geniet van je Paas diner, terwijl de sneeuwvlokjes hier neerdwarrelen.
Mooie zonsondergang trouwens!
Veel liefs, en Happy Easter!
Helma en Jos

Anoniem zei

Dag Lisa & Joop,
Nog prettige Paasdagen toegewenst, jullie moeten wel over een geweldige incasseringsvermogen beschikken om eventuele tegenslagen weer te kunnen verwerken, maar zoals ik Joop al eens eerder heb gezegd, jullie leiden wel een spannend en avontuurlijk leven met gigantisch veel afwisseling. Jullie zijn net begonnen met jullie reis en jullie reisverslag is nu al boeiend.
Zoals jullie wellicht zullen weten hebben we een wit Pasen, lekker koud, dus toch wel een apart sfeertje.
We wensen jullie nog leuke Paasdagen toe en veel plezier in de komende dagen. Gretig kijken we weer uit naar jullie volgend reisverslag.

vele groetjes,

Hans en Jopie