maandag 27 april 2009





Deze week een hele week in Albuquerque gestaan. Een uitgebreide stad met weinig hoogbouw. Het ligt aan de Rio Grande het heeft een grote universiteit met veel sportarena’s 1 voor het football en ook 1 voor basketball wat hier heel erg populair is. In deze hal was The Gathering of the Nations, een grote bijeenkomst van Indianen, echt overal vandaan Alaska en Canada waren ook goed vertegenwoordigd. Het is moeilijk te zeggen wie waar vandaan komt.Er zijn meer dan 700 verschillende tribes, (stammen). Het is een zeer kleurrijk gebeuren, veel drum groepen die begeleid worden daar zang, dat is voor onze oren nogal moeilijk. Nogal hoog en schril. De mannen gebruiken een dubbele kopstem en houden dan hun keel (stembanden) vast om nog hoger, en ook harder te kunnen. Er waren ca 3000 mensen die meededen aan verschillende competities. Zo waren er dansen voor de golden Eagle groepen wij zouden zeggen de senioren, maar ook kleintjes vanaf 3 jaar. Een feest om mee te maken. Deze Powwow’s (zoals dit wordt genoemd) worden door het hele land gehouden. et lijkt wel of we alleen maar de powwow bezocht hebben maar ook in de beurt van Albuquerque hebben we veel gezien . Het is behoorlijk dor land maar de lente komt er aan je begint veel groen te zien in de beurt van de rio grande maar 30 km verder is het rotsachtig. Op naar santa Fe en Taos hier meer over de volgende keer

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou, inderdaad een leuke interessante aflevering! Waar ken ik het woord Powwow van? Padvinderij? Karl May?
Ben benieuwd naar de volgende aflevering.
Liefs
J

Anoniem zei

Lieve Lies, beste Joop, Wat leuk om van jullie belevenissen te lezen! "J" (ja, zo heet ze toch?) vertelde me net dat ze een reactie van mij aan je had beloofd, dus hier is-ie. En ik weet waarom Santa Fé voor jullie belangrijk is; voor mij betekent het de plaats van een heel beroemd instituut voor fysici die met de nieuwste ontwikkelingen in hun (mijn) vak bezig zijn. Ik zal gauw weer naar nieuws op jullie blog gaan kijken. Groetjes, Hans.

Yvon en Sil zei

Lieve Lisa,heel veel beterschap en we hopen dat je weer snel op de "been" bent.Het is jammer dat je al dat moois niet kunt zien en het is toch gezelliger als je met zijn twee alles kunt ontdekken.Even doorbijten en dan kan jij ook weer op pad........
Liefs Sil Yvon en zenna xxxxx

Anoniem zei

Lieve Lisa en Joop,
Alles goed met jullie? Lisa weer een beetje op de huppel?
Wat lief dat Joop belde en wat jammer dat we er niet waren.
Het gaat fantastisch met de knie van Wijnand. De operatie is ditmaal goed gegaan en hij loopt en fietst weer als vanouds.
We wachten weer met spanning op de volgende serie prachtige foto's en reisverhaal. We vinden het erg leuk om het iedere keer te bekijken.
Veel liefs, Wijnand en Ilone