dinsdag 11 augustus 2009




Via de brug van PEI, kom je al snel in Nova Scotia!
Nova Scotia Is mooi! Ruige bergen niet hoog maar wel indrukwekkend. Vele meertjes sommige zijn zout water meren, ook het meer waaraan we staan. We zijn nu in Baddeck de plaats van Alexander Graham Bell zijn huis had en ook zijn laboratorium, als hij niet in New York was. Er is nu een museum erg interessant, dat hij de telefoon uitgevonden had, wist ik wel. Maar dat hij veel voor doven heeft gedaan en een soort alfabet voor ze gemaakt heeft wist ik niet. Hij heeft tot aan zijn dood hier gewoond,. Zijn familie woont hier nog steeds.
Cabot trail was prachtig, Kea (een nichtje die jaren in Canada gewoond heeft) had ons aangeraden om de route tegen de klok te rijden en dat was een goede tip. Prachtige doorkijkjes mooie clifs, en zelfs een Moose die aan de kant stond te eten. Wat zijn dat toch vreemde beesten met de hele hoge benen en een enorm hoofd. Morgen vertrekken wij heel vroeg naar Sydney waar we de ferry nemen naar New Foundland. We blijven alleen aan de westkant, volgens de boeken de meest aantrekkelijke kant. Volgende week woensdag zijn we dan laat in de avond weer terug!
Dus tot dan. Joopenlisahttp://picasaweb.google.com/jooplisa/Picassaweb?feat=directlink

2 opmerkingen:

margotenbert zei

Hoi, lieve joopenlisa,

Volgen nog steeds trouw jullie blog, erg leuk, mooie foto's, zijn iedere week weer benieuwd waar jullie zitten en jullie belevenissen! Hier alles redelijk o.k., eigenlijk een prachtige zomer, dus veel bootje varen en genieten! wat daagjes weggeweest naar texel en belgische kust, noord frankrijk. Was erg leuk.
Blijven jullie volgen dus maak er wat van!
Lieve greoetjes Margotenbert

Anoniem zei

Hallo lieve mensen,
Gisteren om 7.55uur stond er een meneer met een hele grote mokataart voor de deur! Er is van gesmuld, heel hartelijk bedankt! Het was een leuke dag met veel bezoek, daarom liet ik een paar telefoontjes maar gaan, jammer, maar leuk om de voicemail te horen.Jullie zaten toen alop de boot begreep ik. Later meer,xxx Juut