vrijdag 21 januari 2011

Vrijdag 21 januari. We zijn weer in Argentiniƫ.
Aangezien wij in Europa geen grenzen meer hebben, is het nu voor ons vreemd om te zien hoe ze met allerlei papiertjes in je paspoort je uren weten op te houden bij de grens. Dan zie je toch ook weer het voordeel van de EU.
Ok we waren in Bariloche en zijn dus met bus boot, en dat 3x overgestoken naar Chili voor diegene die dit beter willen bekijken : http://www.cruceandino.cl/en/the-trip/argentina--chile-circuit

Vanuit Bariloche waaide het hard, mistig en af en toe keiharde regen, toen we eenmaal de eerste bergen door waren klaarde het op.
Nadat we de Chileense douane gepasseerd waren (60 mensen duurde 1 uur) hadden we de tijd om te lunchen, heerlijk gegeten en een schitterend uitzicht. Chili heeft heel veel vulkanen en hoge bergen o.a. de Andes, ook eindeloze meren en fjorden. We hadden uitzicht over de vulkaan Orsorno.
Puerto Varas is een toeristen stadje bij uitstek en het lijkt op Zwitserland de huizen bouw en ook de kerken
die hier staan hebben een Germaanse inslag (duitse immigranten kwamen al vanaf 1850 met de boot om kaap Horn heen) wat een avonduur lijkt me dat.
We hebben een paar dagen regen gehad dat was niet zo erg want we hadden al zoveel dagen mooi weer dat je gaat denken dat het normaal is. Niet dus. Met een huur auto naar Aqua Caliente een soort Thermae 2000 maar dan iets anders, het ligt in een Nat. Park, we hadden een huisje zoals bij het sporthuis centrum vroeger. Schoon maar rommelig. Prachtige bomen en bloemen veel wilde fuchsia’s.
Terug naar Puerto Montt , en de volgende dag vliegen naar Santiago. Zitten dubben gaan we wel naar mijn neef Bart in Valparaiso of niet hij zit vast niet te wachten op een haast onbekende oude tante en oom, integendeel hij vond het leuk en de mensen die we spraken zeiden dat Valparaiso leuker was dan Santiago. Met metro en bus er naar toe gegaan (wij dachten een klein havenstadje)
Het is een grote stad met een mooie haven heeft, en erg oud is. Voordat het Panama kanaal er was, voeren de schepen hier langs als ze naar California gingen vanuit de Oostkust
br /> Het ligt tegen de heuvels aan en er zijn kleine liftjes die je naar boven brengen. Dan heb je een prachtig uitzicht over de Pacific Oceaan (grote oceaan) en de bergen. Chili is 7000km lang en 160 km breed gemiddeld. Het was een leuke trip, de bus tocht was comfortabel met veel meer been ruimte dan in het vliegtuig.
Gisteren met de bus van Santiago naar Mendoza gereden. 395 km en dan nog de douane. Over de Andes, tijdens de rit naar boven is met veel haarspeldbochten, ik heb mij af en toe heel erg vast moeten houden ENG. We zaten boven (dubbeldekker)
Op de voorste bank prachtige plaats maar soms.... in Mendoza blijven we vier dagen, morgen hebben wij voor twee dagen een auto dus gaan we rond rijden.
Dit is de wijn hoofdstad, de wijnen van Mijndert Pon, Salentijn, staan hier bekend als een van de beste. Tot de volgende keer lieve groeten Joopenlisa

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha, Jongelui! Is er ergens op de wereld een plek waar je geen familie hebt??????? Vind dat wel heel bijzonder. Mooie plaatjes ook weer, hier in Nederland is het koud en nat. De ochtend na onze aankomst begon het gelijk heel licht te sneeuwen...Ook in Bangkok stond er een giga rij voor de douane maar dankzij een nieuw beleid, diplomaten, ouderen en disabled persons hebben nu een eigen rij, waren we in 2 minuten klaar! Ach ja, elk nadeel heb z'n voordeel om met Cruyff te spreken! Was voor ons de eerste keer op het nieuwe airport van Bangkok, enorm groot en lelijk! Maar wel heel aardige, behulpzame mensen al lijkt het me toch efficiƫnter om een paar bordjes op te hangen met richtingaanwijzingen...kijk weer uit naar jullie volgende blog! Heel veel liefs, L&D