woensdag 1 februari 2012

We hebben toch nog best veel gedaan en gezien de  laatste dag zijn we met vrienden van Leny wezen eten en 2 dagen er voor met andere vrienden van Leny ook uit geweest naar een soort kermis waarvan een gedeelte naar de Tempel gaat. Thailand verlaten op vrijdag om 4uur s'nachts kwam de taxi ons halen. Weinig geslapen. Op naar Bali,Thailand was fijn. maar we wilden de kinderen toch graag zien en op het laatst nog zwempakken gekocht en erg benieuwd naar hun reactie.  Vandaag een vrije dag genomen, zodat we dingen kunnen doen, die waren blijven liggen, zoals de blog schrijven. Zaterdagochtend kwam de familie al vroeg en de cadeautjes vielen in goede smaak. Putu was de vorige dag jarig geweest en dus een grote taart waar iedereen van gesmuld heeft, ook het personeel van hier.De zwempakken werden aangetrokken en sinds dien wonen min of meer in het zwembad. De kinderen hebben vrij vanwege "ceremonies" vrij. Deze ceremonies daar snappen wij nog niet veel van, maar Joop gaat morgen mee. We zijn al bij hun thuis geweest. Het is veel kleiner en behelpen
op de foto's van Joop leek het beter dan dat het is. Het meisje Putu (= eerste kind)
leert goed en makkelijk en zit de hele dag met de neus in een boek.
Kadek(= tweede kind) is een leuke jongen van acht jaar.Joop had wat lego mee genomen en dat was samen met Pa ook heel snel af. Hij kan al een beetje zwemmen.
Er zijn veel dingen die we nog niet snappen,de mensen hebben om de haverklap "ceremonies" dan worden er varkens, fruit, wierook, water en bloemen geofferd.
Fruit is duur maar wordt wel gekocht voor de goden. De goden zijn erg belangrijk maar volgens mensen die hier wonen bedenken de priesters er ieder jaar wel ceremonies bij. ben benieuwd wat joop er van vindt morgen.

We zijn ook nog bij het waterpaleis geweest en dat was ook weer mooi. Het is ophet ogenblik regentijd en dat merken we ook maar het is niet erg 


























1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben daar ook benieuwd naar...wel mooie foto's trouwens!
Dikke kus L&D