woensdag 30 april 2008


Koninginnendag: we staan nu in Pescadero een klein van oorsprong Portugese vissersdorp vlakbij de kust van de Pacific Ocean. We staan bij Steve Yellick een Amerikaanse producer die lange tijd in Amsterdam heeft gewoond en ook bij ons in Fendal Sound: You and Me heeft opgenomen voor Spargo. We zijn hier al vanaf zaterdag . Het weer is droog met zon maar een frisse wind, we slapen gewoon in Sjakelien en eten bij hun of als ze niet thuis zijn zoals gisteren koken wij zelf ons potje.
De tocht langs de kust is nog steeds prachtig en we roepen heel veel Oh. Ah. Santa Barbara is een leuke ,zeer luxe stad zoiets als de goudkust van Amsterdam. Joop heeft hier voor het eerst clamchouder soup gegeten ,dwz. Een dikke witte vissoep met allerlei soorten vis er in, dit recept komt oorspronkelijk uit New England (maine vermont connecticut en mass.) we vonden de soep zo lekker dat de baas ons spontaan 2 bakken mee naar huis heeft gegeven die hebben we in de vriezer gelegd en gisteren hebben dus nog eens heerlijk clamchouder soep gegeten.
Er is hier nog veel Spaanse geschiedenis van california aanwezig er waren francisaanse monniken die overal missiekerken/kloosters hebben gebouwd want de indianen moesten worden bekeerd. Al die kloosters waren op een dag loopafstand dus je ziet ze overal. De indianen deden het werk en moesten spaanse gewoontes leren. Ook is er een foto van een indiaans orkest met violen en tuba .Een gek idee nu, maar ja wat hebben wij de mensen in indie en suriname allemaal geleerd, ook gingen er veel inheemse volkeren dood aan onze westerse ziekten. Al met al was het bezoek aan Santa Barbara leuk. De weg naar het noorden was prachtig op de zon kant van de heuvels bloeide het koolzaad prachtig geel en als je goed kijkt zie overal kleine oranje bloemetjes dat is de nationale bloem van California :de californische klaproos.

Je rijdt langs de kust en die is prachtig soms met kale rotsen soms met bergen het hoogte verschil is groot dan weer steil om hoog en dan weer naar beneden en hele kronkelende wegen. Joop rijdt geweldig. We hebben geslapen in een Staats Park zonder elektra maar met water en riool (ik heb het liever anders om). Met prachtige vogeltjes en uitzicht over de oceaan. ’s Morgens vroeg weer verder richting st. cruz De weg blijft mooi en leuk we komen in de baai van Montery waar enorm artisjokkenvelden liggen een gek gezicht ik had ze nooit echt zien groeien. Ze maken hier van alles met artisjokken ook brood en dat is lekker!!!
De vrouw van Steve is Jacqueline een Nederlandse en we hadden nog 1 rookworst bij ons. Ze vindt het geloof ik wel gezellig om een paar gekke Nederlanders op bezoek te hebben. Voor zover tot de volgende keer lifs joopenlisa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, leuk!
Had net Aukje aan de telefoon,ze had een email naar jullie gewone emailadres gestuurd, die hebben jullie zeker nietgekregen? Ze heeft nu het hotmail adres hoor en de weblog nog een keer.
Ze is druk, had Ward en Jennifer met dochtertje (naam vergeten) te logeren gehad. Hier schijnt de zon.
Zoen, J

Jos van den Berg zei

leuk, Santa Barbara. daar zat Fleur 2 jaar geleden. Inderdaad erg luxe, maar dat vond ze niet zo erg.
Hier schijnt de zon (eindelijk).
DZHJ