vrijdag 25 april 2008



na ons verblijf in het heerlijke Borrego golfpark waar wij geen gebruik van hebben gemaakt, maar wel van het bubblebad,zijn wij naar het Josua Tree Nat.Park ongeveer 300 km noordelijker gereden. Dit park is bekend om zijn enorme diversiteit aan cactussen die momenteel allemaal in bloei staan, Joshua tree, Yucca, barrel cactus, en prickley pear enz. zie foto's, prachtig zijn ook de bloemetjes die als een tapijt tussen de cactussen geel oranje,blauw ,paars,ook zijn er enorme rotspartijen die ooit uit de bodem zijn opgedrukt. Ze zijn groot met vele horizontale en vertikale spleten, ze worden dan ook druk beklommen door jongelui. Doodeng. Wij hebben een paar kleine uitgestippelde routes gelopen o.a. een naar de hidden valley. 2 echtparen uit Washington State hadden ons er op attent gemaakt anders hadden we het niet gevonden.


Je loopt een kloof door en in eens ben je op een grote open plek vol met bomen en bloemen, omdat er zo'n 70 geleden meer water was en meer gras was dit een ideale plek om het vee te laten grazen zonder dat iemand ze zag( er waren toen veel veedieven) . Vandaar de naam hidden valley.
Zaterdagochtend 19/4 wed Joop wakker met pijn aan zijn gezicht oorpijn? kiespijn? wij naar het ziekenhuis want alles was verder dicht. Eerst $ 400,00 betalen voordat je een dokter mocht zien die keek in het oor en in de mond en zei dat een antibioticumkuur en pijnstiller wel voldoende zouden zijn binnen 20 minuten stonden we weer buiten. Medicijnen gehaald voor $83,00 en toen naar huis. Zondags weer het park in het waaide verschrikkelijk maar de paden liggen goed bescheut en we hebben ik weet niet hoeveel foto's gemaakt van bloemen rotsen, vogels en kevers. Maandag 21 april op weg naar de Pacific Ocean. het aan en afkoppelen van de 5th wheel gaat al veel beter het duurt nu ongeveer 2 uur op staan, ontbijten alles wegstoppen zodat er niets uit kan vallen en met het gebruik van de walky talky geef we elkaar aanwijzing totdat de truck en de 5th wheel precies goed staan. aankoppelen en weg. alleen het achter uit pakeren is nog een beetje lastig maar dat komt nog wel.Een mover is toch makkelijker Theo. De weg om L.A. is lang en er zijn hele slechte stukken bij voor benzine moet je van de snelweg af dat wisten we niet dus we zaten aldoor te wachten..en bijna was het te laat..
We zijn tot Carpinteria gereden ,dat ligt aan de kust vlak voor Santa Barbara,
mooie camping. Er zijn veel campings en recreatie parken van de staat zgn State Parks
vlakbij is er een kraamkamer van zeehonden "harbour seals". tot zover lieve groeten joop en lisa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai, Liefies

Wat een geweldige leuke en spannende verhalen zijn er te volgen op jullie blog. Wij lezen ze met veel interesse! Goeie foto's ook, Lisa!
Hoop , Joop dat het met jouw oor allemaal goed komt!
Hier alles O.K. Weer gelukkig veel beter, dus dat scheelt een hoop.
Veel liefs Margot en Bert

Anoniem zei

Ha lieve mensen, Net terug uit P. heb ik gauw jullie weblog bij gelezen. Wat prachtig moet dat zijn, al die bloeiende cactussen! Parijs was heerlijk we hebben veel gefietst en allerlei dingen gezien waar je anders met de metro onderdoor raast.
Details later.
Veel liefs, zoen J.