dinsdag 27 mei 2008


Het is even stil geweest maar nu dan weer een nieuwe editie van het joopenlisa blog.
De laatste dagen in Washington State waren heerlijk, wij hadden een dag mooi weer, en zijn toen naar het noordwestelijkste puntje geweest van usa( van het vasteland want alsaka is nog verder westelijk)Neah Bay, er is daar een Indianen stam Makah genaamd,in 1970 hebben ze daar een heel dorp gevonden dat verborgen was onder een laag modder Er is nu een klein maar heel mooi museumpje met voorwerpen die daar in de loop der jaren gevonden zijn. Het was er vrij donker en ik heb geen foto's kunnen maken. Veel voorwerpen waren van gevlochten houtstrippen vaak cederhout waar ze dan visnetten,kleding tassen en andere voorwerpen van maakten, ook werden er walvissen gevangen en daar leefden ze lang van. Het vlees werd gedroogd, het vet omgesmolten tot olie voor licht en warmte. Van de botten werden messen ,speren enz gemaakt niets werd weggegooid de blaas werd weer gebruikt als een soort dijver als er een walvis gedood was, moest het beest naar de wal gesleept worden dus de blaas diende er voor om het drijvende te houden. Ook zeehondenvel werd binnenste buiten gekeerd en hiervoor gebuikt. Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vinden maar ik ben zelf zo enthousiast over wat wij hier allemaal leren. We zaten ergens te eten en daar zagen we de adelaars aanvliegen wat een beesten ze lopen net als gieren een beetje waggelend ze zijn ook niet aardig jatten elkaars prooi maar ze zijn schitterend, met een spanwijdte 2 meter.
De overtocht naar Vancouver Island is zoiets als de texelboot en dat duurt 90 minuten
de camping was gauw gevonden wat is het toch heerlijk om dingen even op te zoeken op het Internet. De volgende dag de auto ergens op de parkeerplaats van het winkelcentrum gezet en naar de stad. Echt engels dat wel. er is een leuk haventje, prachtige boten gezien en de watervliegtuigjes vliegen af en aan je kan rond vluchten maken. Wij konden de besneeuwde toppen zien van de bergen in Washington.
ook het parlementsgebouw was reuze interessant en ze hebben zelfs een folder in het nederlands leuk!
Ik had ooit eens gehoord dat capitein vancouver uit coevorden kwam sommige Nederlanders hebben die naam veranderd in oxford coe-vorden of vancoevorden werd toen vancouver. Ook staat er een carrilion dat door de Nederlanders is geschonken.
ik doe hier een kaartje bij van wat we ongeveer gaan doen, morgen gaan we naar een eilandje toe Salt Spring Island om te kajakken daar hebben we geen verbinding meer lieve mensen gegroet joopenlisa

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai, Liefies
Wat een geweldig interessante verhalen schrijf je toch Lisa, Je kunt straks gaan publiceren ! Wij zijn weliswaar net afgel. weekend terug uit Fuerte Ventura, heerlijke vakanntie gehad, veel zon , heerlijk eten etc.,
en meteen na thuiskomst even kijken naar jullie blog. Veel te nieuwsgierig! Ga zo door!

Veel liefs, Margotenbert

Anoniem zei

Hallo Lisa en Joop
Heel leuk om je blog te lezen,je kunt zien dat je er veel moeite voor doet,alles opzoeken namen enz ...Ik ben daar veel te lui voor....
Tot over 10 dagen.......tot je weer op internet zit.Heb je de marmite al gekregen ?
Liefs Sil en Yvon

Jos van den Berg zei

Wat een geweldige foto, van die adelaars! We zijn heel benieuwd hoe jullie het op dit moment hebben.
Ik heb het overigens even voor je opgezocht:
"George Vancouver (22 juni 1757 – 12 mei 1798) was een marine-officier en ontdekkingsreiziger uit King's Linn, Engeland.
Vancouver diende onder kapitein James Cook tijdens de eerste en derde(laatste) reis van Cook. Daarna werd hij tot kapitein bevorderd en moest de westkust van noord-Amerika in kaart brengen. Tijdens deze reis ontdekte hij onder andere dat het Vancouvereiland een eiland is, en gaf het zijn naam. De voorouders van George Vancouver kwamen uit Coevorden in Drenthe (Vancouver = Van Coever — Coever(n) is de lokale uitspraak van Coevorden)."
DZHJ