maandag 9 juni 2008


we zijn helemaal opgewonden vanmorgen gingen we maar een eindje rijden, want het was snert weer. Eerst over de grote weg en toen over een soort pad waar de houtvrachtwagens over heen racen. We hadden zo iets van hier zie je toch niets we zijn uiteindelijk op een weg gekomen waar volgens mij niemand meer over heen rijd, eerst zaggen we een hertje met een heel kleintje die paste nog onder haar buik dus maar een paar dagen oud. We rijden en zeuren over het weer en ineens een zwarte beer joop stopte meteen en er waren 2 kleintjes bij die onmiddellijk de boom werden in gestuurd en ma stond rechtop naar ons te kijken. 1 van de kleintjes was nieuwsgierig en keek om de boom heen. we hebben zeker 10 minuten naar elkaar zitten kijken toen zijn ze weg gelopen diep het bos in, de dag is nu helemaal goed ondanks de regen en de voorspelingen van nog meer regen. Morgen gaan hier weg uit Cambell River en gaan we richting Port McNeill /Port Hardy we gaan vrijdag varen en met dit weer zullen we niet veel zien maar je weet maar nooit.Ik heb gisteren in de krant gelezen dat een orkababy geen witte vlekken heeft maar roze omdat de huid dan nog dun is, als ze wat groter zijn worden de roze plekken wit, het is maar een weetje. We hebben zaterdagavond 3 cruiseschepen langs zien varen, deze kwamen uit Alaska en gingen weer naar Seattle /Vancouver. De afstand tussen V.I. en het eilandje an de overkant is 20 minuten varen met de veerboot, een smalle vaargeul dus en toch komen hier cruiseschepen en ook veel vrachtschepen langs die naar Juneau en Sgakway varen met zelfs campers er op. Juneau is niet per weg te bereiken dus alles moet per vliegtuig of boot vervoerd worden.
Verder maakt iedereen zich heel erg druk over de benzine prijs die zie je per dag stijgen canada gaat per liter en we hebben C$1.31 betaald en vanochtend C$1.41 en we zijn hier pas 11 dagen, ook in Nederland zal het wel de pan uit rijzen. Dit was het voor vandaag bedankt voor de reacties blijf schrijven pas goed op je zelf lieve groeten joopenlisa even een ps-je ik was even een aantal dingen vergeten te vertellen.
Op Salt Spring Island hebben we in een Provincial park gestaan, waar we na veel moeite geparkeerd hebben, de moeite was modder en nog eens modder. We waren de enige die daar kampeerden geen licht en water, dat is niet zo erg maar het was er zo donker en het regende zo hard. We zouden de volgende dag gaan kajakken maar dat is niet door gegaan want het regende zo erg dat er toch weinig te zien zou zijn. De mensen die een aantal dingen heel uitgebreid voor ons geregeld hebben Lo en Annemarie zijn gezellige brabanders die hier gekomen zijn 1988 om onderzoek(naar de leefgewoontes van de caribou) te doen bij/met een professor in Victoria en ze zijn er dus nog steeds. Ze organiseren kleine groepsreizen voor avontuurlijk mensen weten erg veel van de natuur en ze zitten op www.naturetrek.ca we zijn toen naar de vastewal gevaren en kwamen weer langs allerlei stinkfabrieken hout verwerkende industrie.
Er zijn hierdoor (hout) veel kleine dorpjes in verval geraakt toen de glorietijd over was. 1 dorpje heeft de geschiedenis hiervan op de muren geschilderd en is daardoor een toeristen attractie geworden Chemainus.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi schattebouten wat zien jullie er goed uit volgens mij is het wel allemaal de moeite waard he,heerlijk genieten niets moet alles mag,en wat een prachtige foto,s heb alles bekeken,ronald en ik hebben een spiegelreflexcamera de nikon d40 gekocht en ik ben ook van plan om meer foto,s van de natuur te gaan schieten en meer.Met ons gaat het goed het wordt alleen maar drukker en hectischer,met mn dochter gaat het ook goed,ik zal toch wel blij zijn om jullie weer in levende lijve te zien dikke knuffel van ons liefs ronald en wilma

Anoniem zei

Hallo Joop en Lisa,

Vanmorgen al met mijn tuinbroek aan maar vanwege de regen nog maar even achter de pc, heb ik jullie regenverhaal gelezen en de prijsfoto gezien van het nieuwsgierige beertje!!! Wat bijzonder!! Ik kan me voorstellen dat jullie dag daardoor goed was en hoe! Met deze foto thuis aan de muur fleurt je humeur zeker op, als je eens een "low day" hebt.

Veel plezier verder. Ik ben benieuwd naar orka's met roze vlekken. goede reis Reint