dinsdag 17 juni 2008


we zijn nu in Stewart (Canada) en zijn vanmiddag ook nog naar Hyder USA (Alaska)geweest dat ligt hier 3 km vandaan, maar je moet wel je paspoort meenemen op de terugweg wordt er door de douane gevraagd of je wapens hebt gekocht. We staan op een camping met veel mensen die hier voor 1 nachtje komen er zijn hier 2 gletchers salmon en bear genaamd, de salmon was gesloten omdat er veel rotsen en bomen over de weg liggen. Je hoort hier ook af en toe knallen en dat zijn of rotsen of kleine lawines. De zalm komt hier pas later aan dus de kans op beren(grizzlies) is klein. Wel hebben we op de weg hier naar toe een timberwolff gezien, we zagen hem in de greppel duiken maar ik hoorde gekef dus dacht kleintjes een paar seconden later stak de moeder wolf over om haar kleintjes te zoeken, prachtig.
Even terug naar Vancouver Iskand we zijn van Cambell River naar Telegraph Cove gereden om daar de volgende dag een boottocht te maken om beren te kijken. Het was die dag droog,we waren met 10 mensen en we hebben beren,dolfijnen, een osprey,en 7grizzlies gezien 1 zwarte beer had 3 kleintjes wij zaten in een bootje en de beren waren zich aan het voeden met sedge, heet het nederland geloof ik zegegras dat bestaat uit 25% proteïnen. de beren zien er nog niet erg groot uit want ze komen uit hun winterslaap en moeten nog 45% van hun gewicht bij eten na het gras komen allerlei bessen en dan de vette zalm.
Het was geweldig en we hebben heerlijk zitten nagenieten. Een berin wordt nu bevrucht maar de vrucht blijft "hangen" en dan in oktober /november als de berin op gewicht en gezond is gaat de zwangerschap pas beginnen, als ze niet goed op gewicht is gaat de zwangerschap niet door knap van de natuur.

Op weg naar Port Hardy hebben we nog een paar beren langs de weg gezien. Voor de overtocht moesten we om 5.30 aanwezig zijn. Eenmaal op de boot kon je overal lekker zitten en naar buiten kijken veel kon je niet zien want het regende. Maar je ziet heel veel bos en besneeuwde bergen kilometers lang voor ons allemaal imponerend. In eens ging de tv aan met de voetbal wedstrijd ned. Italie gek idee dat je zo ver van huis op het water zelfs de wedstrijd kan volgen. je wist ook meteen dat er Nederlanders aan boord waren! Prince Rupert is een havenstad en ligt dichterbij Japan dan Vancouver! Er was in PR een parade "seafest"indianen, noren filipinos, koreanen alles liep mee. Vandaar uit zijn wij door gereden naar Terrace en van Terrace naar Hazelton 3 kleine plaatsjes eigenlijk gehuchten met een prachtig Indianen museum waar we een paar uur uitleg over totempalen en de leefwijze van de Indianen hebben gekregen. De volgende dag naar Stewart. Ook hier weer eindeloos niets, veel vrachtauto's met bomen er op en campers. maar als ik veel zeg dan denk ik dat we misschien in totaal 50 auto's zijn tegengekomen op een afstand 250 km. Morgen gaan we door richting Skagway ongeveer 1000 km verder, waar we 3 dagen over doen, of misschien wel langer, dat ligt eraan wat we onderweg gaan tegenkomen. tot zover met lieve groeten van Joop en Lisa

1 opmerking:

von zei

Wolven Beren en wat komt er nog meer? Hallo Lisa en Joop,ik heb je een uitgebreid mailtje gezonden.Maar ik kon het niet laten jullie een fijne reis te wensen.Doe het rustig aan en geniet van ieder moment (zijn daar genoeg benzine pompen????) Stel dat je zonder komt te staan BRRRRRRR met al die wilde beesten.

heel veel liefs en wij denken aan jullie

Sil en Yvon xxx