zondag 11 mei 2008



Wij zijn nu in klamath noord california het weer is droog en bewolkt,gisterenavond heeft 15 minuten geregend.Even terug naar verleden week
Clearlake is een prachtig meer dat 2 miljoen jaar gelden ontstaan is, glashelder Er zit veel vis in forel baars enz.Er wordt dan ook flink gevist.We hebben een tocht om het meer gereden Om je een kleine indruk te geven het wordt klein Zwitserland genoemd maar wij hadden meer het idee van Italie, veel wijngaarden en cypressen en de wijnhuizen lijken op toscaanse huizen ook veel koeien, schapen en geiten. De boomgaarden hebben walnootbomen en perenbomen.de foto is van de notenboom een hele oude onderstam en dan een nieuwe ent daarop dat geeft betere noten zeggen ze.in de omgeving worden ook zwarte beren,vossen, elk, wildekalkoenen, bobcat (dat is een katachtige met een staart als een stompje).en cougar die zie hier ook wel montain lion, wij noemen het een poema. We hebben ook heel veel wilde kalkoenen zien lopen. Vogels in overvloed kleine gele oreols en grote roodborsten die toch iets van een merel hebben. Ze gaan graag op de autospiegels zitten en bekijken zichzelf, met alle gevolgen vandien veel vogelpoep op de auto.
Alles staat in bloei er zijn hier veel rododendrons en azalea's. Je ziet alles groen worden langs de weg heel veel lupines van geel tot blauw en paars prachtig.
De tocht van Clearwater naar Klamath was leuk, we zijn in een plaatsje Ferndale geweest dat proberen ze in de originele staat te houden met leuke victoriaanse huizen, allerlei kleuren geschilderd en ook hier stonden de rododendrons prachtig te bloeien. Wij reden angs de kust met veel grote rotsen in de zee en een behoorlijke branding. De camping ligt in het redwoodbos en aan de rivier de Klamath. Gisteren een prachtige wandeling gemaakt door het bosmdeze machtige bomen worden wel 100 meter hoog en zijn kaarsrecht ze kunnen wel 2000jaar oud worden als er een boom omvalt groeien ze gewoon weer op de oude stam verder.

Joop heeft vandaag een osprey gezien deze vogel heeft de gewoonte om de vis vertikaal in de klauwen te dragen een eagle doet dat horizontaal. Het is maar een weetje. Hier vlakbij is een museum over indianen nooit geweten dat er zoveel verschillende stammen zijn. Prachtige kostuums muziekinstrumenten, manden en speerpunten en andere werktuigen. Morgen nog een dagje rondrijden en dan weer verder.
voor nu veel liefs van ons beide en bedankt voor de mailtjes Ik hoop dat jullie allemaal genieten van het mooie en dat jullie een fijne Pinksteren hebben gehad.


Grotere kaart weergeven

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi lieve mensen, is jullie camping in het Prairie Creek Redwoods State Park? Zo heet het volgens Rand McNally. Om even te laten merken dat ik jullie goed volg.
Texel was prachtig met fantastisch weer. A had een heel bijzonder Hans en Grietje huisje gevonden in het bos met 1000m2 bostuin. Kinderen sliepen in zo'n klein houten tuinhuisje en vonden dat helemaal niet eng. 'tStond ook vrijwel tegen het grotere huis aan. Fietsen gehuurd, Emmeline op een "aanhanger",vond dat reuze spannend. We zijn iedere dag naar het strand geweest, hebben zelfs gezwommen, berekoud! Groeven de bekende diepe kuil tot er water in stond,de kinderen hingen er op hun kop in. Emmeline:"zo dik is Texel dus". Even snel, later nog wel meer. Liefs J.