zaterdag 17 mei 2008


vandaag was een bijzonder dag tenminste dat vinden wij. Op aanraden van een oude baas die hier op de camping woont, zijn wij naar cape aragas gegaan om wat zeehonden en zeeleeuwen te zien en volgens hem was het ook een leuke route om te rijden. Hij heeft gelijk gehad het was een leuke weg met een prachtig uitzicht op de baai die naar de oceaan gaat. Op de plek stonden wat mensen te kijken en ook hier vrijwilligers die vragen beantwoorden over de beesten. Opeens 4 vinnen dus orka's die duidelijk aan het jagen waren op zeehonden. De zeehonden en de zeeleeuwen maakten een kabaal van jewelste en we hebben 2 uur staan kijken, het waren 2 volwassen orka's met 2 van hun jongen, tenminste aan de vinnen te zien. de zeehonden waren binnen een mum van tijd van het strand verdwenen , sommige waren naar de rotsen gezwommen en andere hadden hun pups in het zeewier verstopt of dat je naar een film van Nat.Geo zat te kijken maar het was echt. De vrijwillegers waren er ook verbaasd over om dat ze hetzelf nog nooit gezien hadden althans in de baai. dus voor ons een kadootje.
Oregon is een mooie staat met veel groen en de hele kust is 1 groot park overal kan je naar het strand en op sommige plaatsen kan je zelfs kamperen. het ziet er allemaal goed verzorgd uit. Land inwaarts heb je dichte bosrijke gebieden waar behoorlijk gekapt wordt maar er worden hier ook nieuwe bomen voor in de plaats geplant. We staan nu in Coos Bay een plaats aan de mond van de rivier de Coos.Er komen hier boten uit Japan om zaagsel te halen om daar papier van te maken. De camping ligt aan de rivier en is prima onderhouden en gezellig er wonen hier veel mensen permanent en als je een beetje met ze kletst hoor je leuke dingen. De oude heer die ons over de zeeleeuwen plek vertelde is 81 jaar en komt aldoor praatjes maken hij komt oorspronkelijk uit Los Angelos maar geniet hier van zijn pensioen. zo zijn er meerdere mensen die een tuintje om hun mobile home hebben en de mannen gaan vaak 's morgens vroeg vissen.
Gisteren zijn we naar Florence geweest.noordelijk van Coos Bay je rijdt langs allerlei meren die zijn ontstaan als een soort binnenzeetjes. Er is een grot waar de zeeleeuwen het hele jaar door verblijven (alleen de vrouwtjes en de pups de mannen gaan in Juli weer weg) je kan met een lift naar beneden de grot in er zaten geen zeeleeuwen want die waren in de oceaan aan het surfen en spelen, maar wel veel vogels. Zoals jullie begrijpen genieten we enorm, wij blijven morgen ook nog staan en dan door naar Newport de afstanden zijn niet groot en we willen hier toch zo veel mogelijk zien het weer is goed dus waarom niet? lieve groeten uit Oregon van Joop en Lisa wil je nog meer foto's bekijken dan kan op www.picasaweb.google.nl/jooplisa
we raakten in gesprek met een mevrouw in een winkeltje die ons spontaan uitnodigde om daar morgen te komen eten dus hebben we besloten om nog een nachtje hier te blijven

Grotere kaart weergeven

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een verhaal over die orka's en die zeehonden! Fantastisch dat jullie dat meemaakten! Hebben jullie die foto zelf genomen?
ik had Jop aan de telefoon vanuit Moskou: finals Chapionsleague met Heineken...
Morgen naar Haarlem en vrijdag naar Renesse, ben druk aan het pakken. Het schilderij van de achtertuin in Veere,gaat ook mee, want 21 juni begint de tentoonstelling die aan hem("oom" Jo ten Klooster) is gewijd.Ik kom voor die tijd waarschijnlijk niet toe aan de foto's op Picasa,maar doe dat zodra ik weer terug ben.
Veel liefs en blijf genieten! Zoen J.