zondag 6 juli 2008


6 juli. Anchorage is een grote stad met vele nationaliteiten het heeft een paar grote gebouwen. De straten zijn of a.b.c.(horizontaal) of 1,2,3,4(vertikaal)dus je vindt de weg snel. De mensen die hier geboren zijn heten "sourdough"= broodgist of zoiets dat product was in begin 1900 van levensbelang om eten klaar te maken. Het heeft een universiteit en verder toeristen, militairen, handel in pulp, olie en andere mineralen. Alaska is nu sinds 50 jaar een staat dus dat wordt ook gevierd. h Onder President Eisenhouwer is het door de senaat gekomen dus is er een standbeeld van Eisenhouwer en die staat hier in Anchorage

De 4de juli parade was wat ons betreft een soort carnavalsoptocht met veel veteranen, soldaten, miss Alaska, er liep 1 rendier mee en de brandweer. Joop en ik waren niet onder de indruk maar hebben onze ogen uitgekeken naar de hoeveelheid Amerikaanse vlaggen op schorten jassen oorbellen enz. We hebben heerlijk pannenkoeken gegeten bij het leger des heils dat met een grote stand op het veld stond, het was droog en dat maakte alles leuker. Je kan hier ook overal vissen dan zie ineens 20 mensen staan in de rivier met hele grote laarzen aan (vrouwen vissen hier ook veel) de zalm begint er aan te komen en over een paar dagen staan ze met 100-den,ze komen uit de hele wereld om hier op zalm en forel te vissen. Gisteren ben ik met de klein watervliegtuigje naar een meer gevlogen om daar beren te kijken die aan het vissen waren. Het vliegen in zo'n heel klein vliegtuigje is fantastisch ik had meteen zoiets van dit wil ik ook leren. Prachtig uitzicht over een onbewoond gedeelte aan de overkant van Anchorage. Rivieren, bergen olieplatforms, en ineens ben je waar je moest zijn en op het meer land je vlakbij een steiger of een bootje.Je denkt dat je alleen bent maar je hebt wel veel vliegtuigjes gezien dus het is een schone schijn aan het einde van het meer lagen wel 20 kleine bootjes met ca 8 mensen per boot te vissen en aan de wal stonden de beren te kijken of sprongen in het water en waren ook aan het vissen. Een geweldig gezicht ik had daar wel dagen kunnen blijven. Het vissen is niets voor mij, maar de natuur is zo mooi. Bald eagles vliegen af en aan jongen die nog niet de juiste kleuren hebben maar wel heel groot zijn. Het nest is ca 7 meter diep en 3 meter breed. Beaver lodges= burchten met enorme takken. Loons (parelduikers) raven en natuurlijk beren. bruine beren=grizzlyberen zwarten beren lopen hier te vissen.


en ...muggen grote dikke vette muggen. en ik had mijn muggen jas niet aan. stom
Joop was niet mee gegaan had geen zin in een klein vliegtuigje maar heeft er geloof ik wel spijt van.

1 opmerking:

Anoniem zei

ja ja we zijn weer (net)terug van weggeweest. hebben even door jullie berichten gescrolled en zien dat je ons weer heel wat leesvoer hebt gegeven. we gaan daar zo snel mogelijk aan beginnen, het ziet er weer interressant uit. voor nu even een teken van leven van ons zodat jullie weten dat we er nog zijn!!!!
José en Fred