woensdag 30 juli 2008

Dawson city was best gezellig en we hadden droog weer . Joop heeft toch laarzen gekocht want die had hij nodig voor het goudpannen en misschien als hij laarzen heeft regent het niet meer.


We hebben heerlijk gegeten bij Klondike Kate (een pionierster van het eerste uur) en van alles over de goldrush gehoord gelezen en gezien. De Canadese politie had 1 wet je moest 1000kg aan voedsel bij je hebben ze hadden uitgerekend dat je het dan een jaar kon uithouden in het bizarre klimaat. Er waren in de hoogtij dagen hier meer dan 20.000 mensen die hier in tenten woonden geen sanitair en de rest vul jezelf maar in . De mensen liepen van Skagway naar de Yukon rivier dat is ongeveer waar Whitehorse nu ligt en gingen als ze geld hadden met het stoomschip naar Dawson, Vandaar zijn wij met redelijk weer naar beneden naar Whitehorse gereden deze weg is pas in 1950 aangelegd daarvoor ging alles per stoomboot heen en weer. De weg was prachtig, mooie uitzichten vergezichten en de rivier de Yukon als een slinger er doorheen Ook de rivier Klondike hebben we een tijdje gevolgd. Mooie bossen maar ook hele verbrande bossen en dan staat er bij 1995, 2000, 2005. De eerste bloemen die je ziet na een brand zijn de fireweed, een schitterende roze paarse bloem (nationale bloem van Yukon) die je hier overal ziet bloeien.

Net voor Whitehorse heb je een paar meren die wel 40km lang zijn en 1 meer is zelfs 100km lang overal wordt druk gevist op het ogenblik. De First Nations zoals de indianen in Canada heten, mogen net zo veel vissen als ze zelf willen de andere moeten zich aan de voorschriften houden.
Whitehorse hebben we niet bezocht maar wel een dag in een soort thermae 2000 geleggen heerlijk Joop heeft af en toe last van zijn nek en daar was het goed voor.
Doorgereden naar Watson Lake waar we nu zijn. Daar is een soort naambordjes bos (42000) en dit bos groeit iedere dag.dit is begonnen in 1942 toen de Canadezen en de Amerikanen ,de alaska highway gingen aanleggen, een soldaat heeft er toen in een bui van heimwee een bordje opgehangen met zoveel km naar zijn huis. Hier ontmoetten wij weer mensen met we op de camping in Sterling hebben gestaan en waar Joop mee gevist heeft! Joop heeft ook een bordje gemaakt met joop en lisa van veenendaal The Netherlands erop we gaan het straks ophangen.

op de foto is ons bordje op de 2de paal als bovenste.We durven het niet hard op te zeggen maar het is droog Joop zijn laarzen helpen. Vanmiddag zijn we naar een film over het nooderlicht geweest en dat was reuze leuk en interessant.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi lieve mensen, ik weet niet of jullie dit nog lezen, want er is alweer een nieuwe aflevering. Ik wilde alleen maar even zeggen dat die Fireweeds volgens mij in Nederland wilgenroosjes heten. Zo zien ze er op de foto tenminste uit. Rest volgt, liefs J.