maandag 4 augustus 2008


Dawson Creek hier blijven we een paar dagen het is mooi weer, er is een rodeofeest dat begint woensdag en Joop wil dolgraag een rodeo meemaken en het is een leuk stadje om dat allemaal te bekijken denken wij. Van Watson Lake zijn wij vertrokken naar Liard Hot Springs dat was niet al te ver weg en we waren er ook vroeg. Ook hier werd overal gewaarschuwd kijk uit voor moose(er gebeuren nogal wat ongelukken met de beesten die tot 800kg kunnen wegen) kijk uit voor dit en dat, maar wat wij aan wildlife zien (de laatste paar weken) zijn eekhoorns, chipmonks en raven ontzettend veel raven die overal heen hoppen. In Liard was het niet veel anders, iemand had een beer gezien en iedere ochtend waren er moose. 's middags is Joop gaan badderen in water dat voor mij echt te heet is. en het stonk naar rotte eieren maar dat is goed voor je. Wel een hele mooi specht gezien en berenpoep dat wel maar veder niets, wel veel muggen, dus gaan we weer verder nu naar Fort Nelson.Een groot bord be ware of bison waarop ik mopperend zeg ja ja beloftes die jullie niet waar maken. en 1/2 uur later zien we ineens bisons niet 1 maar wel 150 met kalveren erbij. Wij hebben netjes gewacht tot ze voorbij getrokken waren en even later een Stone mountain schaap. ik vind dat ze op een geit lijken maar hier heten zij schapen.

die beesten vinden iets op de weg wat ze of erg lekker vinden of nodig hebben want ze staan allemaal op de weg te likken.
Ook zien we een stelletje caribous die het zelfde doen,likken op de weg. weer een schaap dit keer een mooi mannetje. met gedraaide hoorns. en om alles perfect te maken een zwarte beer langs de weg die rustig aan het grazen was. En dat waren de dieren, en dan het uitzicht wat is dit toch een schitterend land, mooie ,maar ook rare bergen grote en kleine rivieren, en dan die wijdsheid, overweldigend. Fort Nelson is 1 weg met wat huizen er langs wat zaakjes verder niets bijzonders. De weg naar Dawson Creek was ook prachtig of en toe en plens bui en dan weer mooi weer. In deze omgeving wordt olie en aardgas gewonnen dus veel grote tankauto's langs de weg en veel politie, die we eigenlijk nooit zien. tot de volgende keer

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo luitjes,

Jullie hebben echt een gave vakantie!! Wij zijn al weer 3 weken terug en het is echt geweldig geweest. We zijn vertrokken vanuit Vancouver en hebben de weg langs de US border gekozen dit is een wijnroute. Soms was het weer extreem richting de 30 graden maar gelukkig konden we af en toe op een camping onze airco aanzetten pfffff. Op een gegeven moment met een pont over naar Kootenay omdat we niet met onze camper de amerikaanse grens overmochten voor de verzekering. Geweldige tijd. Langzaam richting Banff en Lake Louise en Jasper gegaan we hebben zulke mooie wandelingen gedaan het is gewoon overweldigend gewoon niet te beschrijven. Zelfs toen we een dag gingen golfen stak er zomaar een zwarte beer de golfbaan over, iedereen stopt , de beer gaat verder en het spel ook. hahah
Toch gewoon niet voor te stellen.
Op een gegeven moment richting Prince George vonden wij tegenvallen maar je kunt niet alles weten. Richting Whistler en dan een dag fietsen in Vancouver en dan terug naar Nederland.
Als jullie thuis zijn moeten we maar een keer afspreken (prive) als jullie dat leuk vinden. We willen ook jullie verhaal graag horen.

Groetjes,
Anita

J&L zei

HAPPY BIRTHDAY!

Veel liefs van Jop, Charlotte en Casper.