vrijdag 29 augustus 2008

Helena de hoofdstad van Montana. Mooi weer en Joop heeft net iets gerepareerd aan Sjakeline Het hoedje boven op het dak van de ijskast was kapot en hij heeft er een nieuwe opgezet. Hij is nog niet zo handig maar hij is een terriƫr en laat zich niet kisten. Van Lake louise waar het regende zijn we naar Banff gereden niet ver van Lake L. En mooi camping met uitzicht op de bergen en 's avonds liepen er 2 herten rond ,die vlak voor onze camper in het gras ging liggen prachtig gezicht. Er was een jeugdherberg waar als je een kopje koffie dronk mocht wifi-en en dat hebben dus af en toe gedaan .Van 1890 tot 1910 zijn er hier door de spoorwegen prachtige hotels neer gezet, Zwitserse gidsen zijn hiernaar toe gebracht en het toeristenleven was hier mee begonnen. Er waren overal warm water bronnen en dan een golfbaan. Mijn vader zou zeggen mijn liefje wat wil je nog meer.In het kasteel van banff hebben we heerlijke gerookte zalm gegeten van het uitzicht genoten.

Van Banff naar Waterton Lake (Canada) dat een nat.park is samen met glacier(USA). Waterton lakeis een mooi park met enorm veel wandelpaden. Canada is erg voor buitensporten ,er wordt gehiked, gekanood en veel gefietst en alles is goed onderhouden.Op de camping liepen overal herten rond en dat is een leuk gezicht. Het waaide er nogal hard en 's nachts lagen wij erg te schudden. Op naar Glacier waar we 2005 niet in konden omdat er nog veel sneeuw lag en jullie raden het al toen wij het park inreden werd er ons verteld 13 miles en dan is de weg afgesloten. Niet getreurd en we gingen dus een andere weg rijden daar hebben ons kostelijk vermaakt met het kijken naar 2 grizzlies ca 2-3 jaar die heerlijk aan het spelen waren. De volgende dag goot het en waaide het enorm We zijn naar Browing gegaan en plaatsje midden in een indianenreservaat. De paarden en koeien hebben voorrang en tot onze stomme verbazing renden er 4 jonge paarden dwars door de stad en niemand keek daar op of om van.


Naar een prachtige galerie geweest met moderne indianen kunst en je kunt er in tepees slapen. De uitzichten zijn daar zo weids en met zoveel verschillende kleuren.De volgende dag zijn we hier naar toe gereden en de eerste 100 miles had Joop echt moeite om op de weg te blijven. Nu zit hij lekker aan het zwembad de krant te lezen. tot mails lieve groeten joopenlisa
er staat nu weer nieuwe foto's op de picassa website!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Joop en Lisa,

War een super mooie foto van jullie beiden !!!

Jullie hebben niks geleden van al het slechte weer,zijn er alleen mooier uitgekomen......

Geweldig.

xxx Sil en yvon

Anoniem zei

Hoi, Liefies

Wat ook mij opviel, wat een geweldige mooie foto van jullie beiden ! Zo relaxed!

Liefs Margotenbert