vrijdag 10 oktober 2008


Bisbee Arizona een klein stadje ca 10 miles van de Mexicaanse grens.was in het begin van de 20st eeuw een grote stad en had de koper goud en zilver produktie in handen.
Het doet denken aan Frankrijk Spanje of Italie met leuke huizen en veel cypressen. Het was erg belangrijk omstreeks 1920 er was zelfs de hoofdstad voor de rechtspraak er staat een mooi gebouw uit 1925. Toen alle produktie terug liepen en de mensen langzaam maar zeker de stad verlieten kwamen de hippies inde 60jaren en begonnen met het restaureren van de gebouwen die je voor weinig kon kopen de hippies zijn nu of weg of oude grijze heren en dames met paardenstaarten en grijze baarden. De koper mijnen worden misschien weer geopend en je ziet ernorme gaten waar er gestripmined werd. We staan op een hele kleine camping boven op een berg die aan de ene kant uitkijkt over de lavender pit
een veel te mooie naam voor een groot gat in de grond en aan de andere kant kijken we over het stadje. Eergisteren zijn we naar de grens wezen kijken het is een groot hek met prikkeldraad er over maar de mensen gaan er nu onderdoor. Het stikt van de border controle mensen en af en toe vangen ze een paar mensen. Hier in het zuiden en zelfs in Washington State klagen de mensen dat deze mensen (mexicanen) medische hulp krijgen en medicijnen terwijl zij (usa)als ze niet verzekerd zijn niet geholpen worden.
Verder is het hier een vogel paradijs en ik heb dan alweer zitten kijken naar kolibries en spechten. Diepe dalen en hoge bergen. Vandaag prachten grotten bezocht die pas in 1988 pas open gesteld zijn voor het publiek en pas ontdekt zijn 1974.
De ontdekkers en de eigenaren van het land wilden niet dat Jan en Alleman hier ging rondstrijnen en de boel kapot maken dus hebben ze jaren lang met de staat overlegd hoe het best er van te maken zodat deze grotten blijven leven.zie ook http://azstateparks.com/Parks/KACA/index.html we hebben er van genoten en je ziet alles druppelen en al die kleuren van de verschillende mineralen die er in deze streek zijn.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

lieve lisa en joop,

bedankt voor jullie berichtje, vond ik erg leuk, ik heb het nog steeds erg naar naar men zin, er is zoveel moois te zien...

hoop jullie nog te spreken wanneer, ik weer in NL ben..

groetjes lian

Anoniem zei

Lieve ome Joop en tante Lisa,

Het is weer even geleden. Hoe is het met jullie?

Groetjes Vivian

Anoniem zei

luitjes we kunnen weer internetten want we hebben maar een nieuwe aangeschaft omdat de vorige helemaal op tilt stond. die staat nu even aan de kant voor reparatie. we konden jullie belevenissen dus niet meer volgen. we gaan daar nu doorheen maar wilden even dit berichtje achterlaten want alle email adressen zijn ook niet bereikbaar voor ons. stuur even een mailtje dan hebben we die ook weer. groetjes jose en fred.

Anoniem zei

dAG JOOP ENLISA kea

Anoniem zei

ja die lisa en joop hier gaat alles goed liefs malika

Anoniem zei

jfjdkskjfjsf