vrijdag 29 mei 2009


Vrijdagmiddag geheel bewolkt, maar toch nog behoorlijk warm. Het is de laatste dag en avond hier, wij worden nog getrakteerd op een perfecte avond op de camping, de ondergaande zon met op de voorgrond een saguaro, het janken van coyotes en het oehoe van de uil, we hebben er weer van genoten veel gezien lekker rondgereden en best lekker weer gehad. Precies op tijd hier geweest voor de bloei van de saguaro’s en andere cactussen. Veel vogels gezien die eerst of nog niet opgevallen waren of nog niet terug waren van hun winterreis naar Mexico of verder.Sil en Yvon opgehaald van Phoenix luchthaven dat is hier dus 120 miles vandaan. We kennen deze mensen via het internet Joop heeft contact met ze gemaakt over het kopen van een 5th wheel e.a. zaken en we rijden een stuk met ze op.
>Yvon maakt prachtige vogelfoto’s en wij ziin dus samen naar de Madera Canyon geweest waar we weer prachtige vogels hebben gezien + herten en wilde kalkoenen en er zijn 15 verschillende kolibries.
Tevens zijn Joop en ik weer naar het Desert Museum geweest waar er een afdeling was die we nog helemaal niet kenden met mineralen en het ontstaan van de wereld machtig interessant. Er worden daar ook lezingen gehouden en dit keer ging het over de saguaro. Als de plant erg droog staat krimpt het, als het goed geregend heeft dan zet hij weer uit ,zoals een accordeon, ook de naalden die zij dragen dienen als schaduw, reuze leerzaam. Dit keer dus vogels op de picasaweb. Ik hoop dat niemand schade heeft geleden van de storm die over jullie is heen geraasd wel mooie foto’s in de telegraaf! Liefs joopenlisa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Lisa en Joop,
Mooi verhaal en geweldige foto's weer. Lisa, gaat alles goed met je voet? kan je alweer lekker tippelen? De natuur en alle dieren die jullie zien is overweldigend.
Met ons alles goed. Wijnand loopt weer als een kieviet en over vogels gesproken: wij waren in het arboretum vanmiddag (vlak bij ons huis) en de planten ,bomen en vogels waren zeer bizonder mooi, maar ja alles is mooi met een zonnetje en 26 graden. Als jullie terug zijn moeten we er echt eens naar toe.
Het noodweer hier was heel spannend en heel Rotterdam was verlicht. Het was een fantastisch uitzicht vanaf onze flat en gelukkig geen schade.
We horen snel weer iets van jullie, geniet verder van jullie reis.
Liefs, Ilone en Wijnand.

Anoniem zei

Lieve Lisa en Joop,
Wat aardig dat jullie me alweer een kaart gestuurd hebben. Ik kan me voorstellen dat jullie verslingerd raken aan die rotsen.
Hier niet veel nieuws. Geniet maar met volle teugen, tante Bab mede namens de verdere familie.