zondag 7 juni 2009



Van Tucson naar Camp Verde hebben wij een andere weg genomen,die wij achter af veel mooier vonden, langs het Rozenvelt lake, een groot stuwmeer,en Payson door de bergen. in eens geen hoge cactussen meer maar yucca’s en paar bochten verder welweer saguaro’s maar die moesten nog uitkomen en Tucson waren ze al bijna uitgebloeid. In Camp Verde waren de wolken git zwart, weer waren echt op alles voor bereid, maar ½ uur later was het weer helemaal opgeklaard. De dag erop kwamen sil en yvon ook, en hebben samen Sedona bekeken zij waren er al een paar x geweest en wij ook maar ze hadden heel veel andere dingen gezien en gedaan dan wij. Leuk dus je leert ook met ander ogen kijken.
Ieder keer staan we verbaasd hoe mooi en het toch steeds weer anders is. Donderdag zijn we aan de noordkant van de Grand Canyon geweest en ook daar sta je dan mooie woorden te bedenken om dit te beschrijven. Maar het is niet beschrijven je moet het eigenlijk zelf zien en beleven. We zijn nu 3 x aan de zuid rim geweest (wij zouden zeggen zuid kant) dat is prachtig commercieel opgezet groter in alles. Maar de noord kant heeft prachtige doorkijkjes en veel minder bezoekers maar 10% van de zuidkant bijna geen winkeltjes.
Utah Zion Nat. Park Vanmorgen vroeg met de shuttle bus naar het park (er is een bushalte vlak voor de camping) vandaar gaan er om de 5 min shuttle de Canyon in. Op die manier komen er geen auto’s meer in auto dat scheelt heel veel CO2. Veel akeleien die aan de rotsen groeien “wheeping Rocks” genoemd het water blijft daar constant langs sijpelen.
Veel varens groeien er, echt meters lang, langs de rotsen. De rivier de Virgin snijdt door het Zion Park zoals de Coloradorivier door de Grand Canyon. Alleen lijkt deze rivier smaller en kalmer?!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Lisa en Joop,

Heerlijk om te lezen dat jullie het zo geweldig naar je zin hebben,ziet er ook zo geweldig uit en de prachtige verhalen er over beleef het helemaal mee....maar heb even een ? wie heeft jullie auto in gebruik of is die weg gehaald door iemand????? ik mis hem vandaag...
veel liefs van Joke ik groet jullie en nog een fijne voortzetting van de reis. Als het klopt van de auto dat jullie weten hoe en wat dan is het goed.