dinsdag 18 augustus 2009



New Foundland met de klemtoon op land. Het is hier prachtig. We doen alleen de westkant want naar het oosten en zuiden is nog eens ca. 650 km en de komende dagen wordt er nog veel regen verwacht. Dus nemen we morgen de ferry weer terug naar Nova Scotia .Ik ben blij dat we hier zijn geweest het is mooi, we hebben weer veel gezien en gedaan ondanks de regen zo af en toe. We hebben nu meer moose gezien dan verleden jaar in Alaska. Het blijven rare beesten, blijven rustig een tijdje midden op de weg staan kijken jou ook aan en gaan dan terug of lopen door. Van Channel Ports aux Basques naar Rocky Harbor is een mooie weg met veel meren ,ik ben nog nooit in Schotland geweest maar ik denk dat het daar op lijkt, kleine visserdorpjes, en veel zee met daar achter bergen,vol met dennen en lof bomen. Er zijn hier ook beren. Er is 1 grote rots die oranje lijkt dat komt door de mineralen die er in zitten. Het is een oceaankorst die naar boven is geduwd , ze doen hier ook proeven want ze denken dat deze korts op die van planeet mars lijkt, Ik heb het niet helemaal begrepen, maar zoiets is het! Toen naar St. Anthony helemaal in het noorden, walvissen gezien,en veel muggen en zwarte vliegjes die enorm steken. Een vikingdorp dat is nagebouwd met plaggenhutten, en 3 mensen die interessante dingen vertellen over de tijd dat de Vikingen hier waren,anno1000. ze schijnen hier 25 jaar af en toe gebivakkeerd te hebben om hout mee terug te nemen, het hout in Groenland was van zeer slechte kwaliteit. Een vikingschip kon toen al 20 ton hout meenemen. Ze proberen hier van alles om de economie hier een beetje te stimuleren want er trekken veel vissers weg, er valt weinig te verdienen,vele gaan naar Alberta om in de gas en olievelden te werken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer veel dank voor de mooie berichten en foto's! Maar natuurlijk allereerst hartelijk gefeliciteerd lieve Lisa, opdat jullie nog vele jaren mogen genieten van al het moois dat moeder aarde biedt. Heel veel liefs, leny & Dick

von zei

Lieve Lisa
Ik weet maar niet hoe ik je kan bereiken maar ik heb het nu op 3 manieren gedaan en 1 van die 3 komt zeker aan.Dus nogmaals van harte gefeliciteerd en dikke kussen van ons.

Anoniem zei

jullie zullen het wel weten, maar er omt een hurricane jullie kant op. Dat hoorde ik net op het nieuws(zaterdagavond 22 augustus). Dus wees voorzichtig! Ik wil jullie graag heelhuids terug zien.
Liefs en een dikke zoen,je zus.

c.westerwaal zei

Lieve Joop en Lisa,
Uit de reacties van jullie hebben wij begrepen dat onze mails niet zijn aangekomen.
Jammer,dus ook niet van jouw verjaardag.
Dus Lisa alsnog van harte en nog heel veel jaren.
Gisteravond was onze computergoeroe er en heeft ons geholpen,hopen dat deze wel aankomt.
De blogs bekeken jullie zien weer heel veel,geniet er maar van.
Hier gaat alles goed,we hebben een mooie zomer gehad.Sanne doet het ook prima gelukkig.
Hopen jullie in november weer te zien.


Veel liefs en dikke kus van Henny,Conny en Sanne.