zaterdag 12 september 2009



Ons laatste verblijf in Canada heeft 3 dagen geduurd. Het was Labor Day en dat is een druk, lang weekeinde, waarna de scholen ook beginnen, de campings zijn overal bezet maar bij ons was er iemand niet gekomen dus konden we blijven. Prachtig weer.
Er is hier een mooie tuin die te bezichtigen was , zeker de moeite waard ondanks dat het herfst is (bijna) bloeide er nog genoeg. De man van de eigenaresse is Nederlands dus stond er ook een molen, die was in Nederland gemaakt en staat daar te pronken. Er worden daar dan ook veel trouwfoto’s gemaakt. Je kan zien dat de herfst er aan komt. Toch nog 1x een walvissen tocht gemaakt om 16.30 weg! Prachtig veel zeehonden gezien ook de harbor seal die er zo leuk uitzien en de grijze seal die er uit ziet als een soort ja ... lelijk! Humpback whales (14-18 m) en Finwhales tot 28 meter. Geweldig, opeens springt een humpback uit het water maakt een halve draai en komt met een enorme plons in het water. Ik was dus echt sprakeloos en kon niets zeggen alleen in mijn handen klappen. Joop heeft de ½ draai en de plons gezien . Bij een laag hangende zon.
Maine is leuk . langs de kust liggen enorm veel kleine eilandjes, inhammen, rivieren, visserplaatsjes. Wij zijn naar zo’n eiland geweest en hebben gezien hoe ze de clams vangen.(venusschelpen).

En ik heb ze gegeten het smaakt als mosselen. Langs de weg staan er steampot restaurants waar je een kreeft ,clams of mosselen kan bestelen, (alles vers want het is hier het kreeften seizoen) dan wacht je 20 minuten en worden ze gesteamd. Kreeft voor 12,50 euro. Het Acadia Nat. Park is zeker de moeite waard. Nu is het wachten op de herfstkleuren . Dit was het voor deze week . lieve groeten Joopenlisa

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Joop en Lisa,
Wat een prachtige avonturen weer. Vooral alle zeedieren lijken ons zo indrukwekkend. Het zal jullie zo langzamerhand wel duizelen van alle indrukken.
Sorry dat we een tijdje niets hebben laten horen, maar de computer was echt helemaal gecrasht en vol met wormen (torren, zegt Wijnand)
Wij zijn 3 dagen op Texel geweest om onze nieuwe fietsen uit te proberen met windkracht 6. Is echt te gek, die elektrische ondersteuning. We gingen iedereen voorbij.
We beginnen jullie een beetje te missen. Volgende maand toch weer thuis?
We wachten vol spanning jullie volgende reisverslag af.
Liefs Ilone en Wijnand

Anoniem zei

Niet alleen mooi maar ook lekker...waar vindt je dat. Dat van die enorme whale lijkt me ook echt om sprakeloos van te worden, zijn die voorntjes toch een beetje behelpen alhoewel we er daar wel weer heel veel van hebben. Het is maar goed dat jullie alles opschrijven want ik weet zeker dat jullie over een tijdje bepaalde dingen kwijt zijn en kun toch de sentimental journey maken, beleef je het volgens mij gewoon nog een keer! Heel veel liefs, dikke knuf, Leny & Dick

Anoniem zei

PS. Vond het zo leuk om jullie ook weer even te horen al was het dan dubbel en ik zat ook nog net naar Thailand te mailen, is dat internationaal of niet?! XX L&D