vrijdag 18 september 2009




Vrijdag 17 sept. wat gaat het snel allemaal. We zijn nu in New Hamsphire. Van Acadia N.P. zijn we langs de kust gereden en hebben een paar stadjes gezien waar New Engeland zo bekend om is. Grote Statige huizen hier en daar ook van grote moppen stenen gemaakt zoals in Engeland. Houtzagerijen en Nat. Forest (In Nederland Staatsbosheer). Het was een mooie tocht naar N.H. toe. Vlakbij Concord de hoofdstad van N.H. zijn we op een camping terecht gekomen waar een vriendelijke dame ons er op attent maakten dat er een Shaker village was. Mijn kennis over de “Shakers” was mooie meubelen en doosjes. Nou we hebben het geweten weer heel veel geleerd. Shakers komen uit Manchester Engeland. Een journalist had het over “shaking” quakers en dat werden shakers. Het was een communale groep, celibaat, maar wel gelijkwaardig. Ze dansten op religieuze muziek en stapten flink op de grond. Ze zijn dus echt beroemd geworden door hun mooie meubelen en doosjes maar ze waren ook echt vindingrijk, verzorgden weeskinderen en iedereen moest leren lezen en schrijven. Ze vluchten uit Engeland ca 1750. Wij vonden het leuk en interessant maar we mochten geen foto’s maken. van deze takken die ze broom corn noemen maken ze bezems van.
Nu zijn we bij de White Mountains 80 miles ten noorden van Concord. Ski gebied en ook kano en kajakken, er zijn hier 100-den wandelpaden. Dus het hele jaar door toeristen. Wij zijn iets te vroeg voor het kleuren van de bladeren, (alhoewel het hier en daar al prachtig wordt) dus gaan we een rondje rijden, Vermont, Connecticut en komen hier over 10 dagen weer terug .

2 opmerkingen:

Anoniem zei

0 reacties, dat is toch wel een beetje kaal, dus schrijf ik nog gauw even een paar regeltjes. Hoe was dat met die shakers, zijn ze uitgestorven omdat ze celibatair waren? Of zijn er telkens nieuwe bekeerlingen? Kwamen jullie erg in de verleiding bij het zien van die mooie meubels? Ik ben altijd dol op mooi hout, droom nog van een nieuwe tafel, maar ga toch liever op reis.
Dag veel liefs,
J

Anoniem zei

De tijd gaat zeker snel, Jeans heeft nu de repetitieperiode in Vreeland alweer achter de rug en men is nu in Heerhugowaard (of all places)aan het monteren, morgen is de generale (met publiek)en ga ik ook kijken, flink hè? We hebben hier overigens nog steeds mooi weer, het is ongelofelijk. Geniet zoveel mogelijk en laat je niet 'shaken'! Heel veel liefs, Leny & Dick