zondag 31 januari 2010


We zitten nu in Florida. Vlakbij John F. Kennedy Space centre en dat is leuk, we hebben vandaag al een tijdje rond gekeken en je mag op je ticket 2x naar binnen,
dus morgen weer.
We hoorden net dat in Virginia 50 cm sneeuw ligt, dus we zijn op tijd weggegaan. Georgia was leuk en Savannah is een bijzondere stad. Met allerlei parkjes in de oude binnenstad en alles is goed te lopen. Eerst met een busje door de stad gereden en de geschiedenis aan gehoord, en vervolgens er heerlijk doorheen gelopen. Het was fris maar een blauwe hemel en niet druk. Savannah is een grote Universiteitstad met een kunstacademie, een universiteit en nog een hogeschool. Dus veel cafés en op straat terrasjes die je normaliter niet ziet in Amerika. Ook een grote haven de 5de van Amerika met veel containerschepen. De oorlog die hier bevochten is, is de onafhankelijkheids oorlog. Engeland tegen de Amerikanen (die werden dan weer geholpen door de Fransen en een Poolse Count Palinski.)
Johnny Mercer is hier geboren bij de musical liefhebbers erg bekent, hij schreef de lyrics . “Days of wine and roses” en o.a. de engelse tekst van Autumn leaves is ook van hem, de originele franse titel is les feuilles mortes.
Florida. Volgens de begrippen hier, is het koud 15C en het regent ook, maar tussen de buien door hebben we alweer een walvis, krokodillen en een armadillo een gordelbeest gezien .
We staan op een rustige camping en Sjakeline ruikt nog steeds naar mottenballen Joop was er nogal kwistig er mee geweest tot we vertrokken naar huis. Er zijn hier enorm veel vogels die hier overwinteren, sommige vliegen in 1 week van Alaska hier naar toe, waarschijnlijk alleen als ze wind mee hebben. Jullie hebben alweer sneeuw hoor en lees ik. Misschien kunnen jullie wat naar Vancouver sturen daar is te weinig sneeuw.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een goed verhaal weer! Wat weten we toch weinig, ik had geen idee dat Savannah zo'n belangrijke stad was.Gisteren met A over cadeau E gehad. Wil je meedoen aan een fiets? Eeen wiel of een zadel of een bel?? Zeg maar hoeveel, ik maak wel een rekening courant. De oude is nl te klein geworden. Veel liefs voor 2, J

Unknown zei

i love the "beestjes" and the rockets at the "cape"... it's just the beginning of a fabulous 6 months of travel. I will live vicariously through the two of you!

Anoniem zei

Geweldig om weer zo'n andere wereld te zien! Hier heeft het inderdaad weer gesneeuwd maar sinds gisteren (donderdag) is, in Vreeland tenminste, alles weer schoon. Het regent nu alsmaar....
Sterkte met de mottenballen en heel veel liefs, Leny & Dick