vrijdag 5 februari 2010


5 februari.Florida komt uit het spaans en betekent zoiets als de “bloemrijke”. Het was Spaans en dan weer Engels en sinds 1845 een staat van de VS Het woord the keys komt uit het indiaans en betekent “klein eiland.” En daar zijn er vele van, en niet alleen in het zuiden.
De laatste dag in Orange City. Morgen gaan we naar de ander kust, de Gulf of Mexico. Er is hier veel meer te zien dan alleen Disneyland. Kennedy Space Center mag je 2x in op een dagkaartje
en dat was dik de moeite waard.
Ook zijn hier in de buurt veel natuurreservaten. Waar ze bezig zijn om alles weer terug te brengen naar de oorspronkelijk staat. Zout en/of zoet water, modder en moerasgebieden. Er worden kanaaltjes gegraven en een natuurlijke oplossing tegen de muggen gezocht, want die moeten wel blijven anders verbreek je het ecosysteem zeggen ze. We hebben prachtige grote vogels gezien, de roze lepelaar is zo mooi zelfs in de lucht.
We zijn nu ca 50 km van Daytona Beach waar er volgende week grote auto races zijn. En daarna volgen er motorraces dus wij zijn weg. Wat ons altijd weer opvalt is, dat op de “seniorencampings” veel golfkarretjes zijn, waar iedereen mee rondrijdt. Verder erg veel mensen uit Canada en de noordelijke staten die hier overwinteren.
Gisteren en eergisteren zijn we naar de Manatees wezen kijken, Zeekoeien dus.
Die kunnen absoluut niet tegen de kou en als het water onder 16.5C komt raken ze onderkoeld en sterven ze. Maar hier is er een warmwater bron waar het water constant 21C is dus komen ze vanuit de St. John rivier hier naar toe om warm te blijven. Eten moeten ze wel in de wat koudere rivier doen want door de warmte is er te weinig zuurstof in het water, dus geen waterplanten dus geen voer.
Verder veel sinasappelen, grapefruit en mandarijnen. Ik moet nog veel leren over de geschiedenis maar dit weet ik wel de Engelsen hebben Florida van de Spanjaarden gekocht. Ik heb heel veel foto’s op www.picasaweb.google.nl/jooplisa gezet lieve groeten joopenlisa

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Lievertjes! Weer wat interessant te zien en lezen. Heir is het koud en nog veel sneeuw,maar in Florida lekker warm. De fotos aan Picasa zijn ook geweldig..I love the owls!

Anoniem zei

Ik ga nog op Picasa kijken maar die foto van de zeekoe is al zo mooi! Nog steeds een witte wereld hier en iedereen is het nu echt zat. Wat goed dat jullie in zo'n heerlijk klimaat zitten en ons zoveel leren over de USA. Veel liefs, L&D