maandag 15 februari 2010




15 feb. we zitten nu in het zuiden van Florida. We waren in Homosassa (zie kaartje) en waren van plan om naar het noorden te gaan het gedeelte wat hier de steelpanhandvat wordt genoemd, maar daar was het koud en regenachtig, dus zijn we maar naar het zuiden gegaan. Maar eerst Homosassa ten zuiden van Crystal river. Ook hier warm water bronnen dus ook weer manatees. Er schijnen dit jaar veel manatees, dolfijnen, alligators en ook bepaalde vissen aan onderkoeling te overlijden. Op de camping (in Homosassa) werkt een Nederlands meisje, die hier getrouwd is met een Amerikaan. Ze vond het heerlijk om weer Nederlands te spreken, boeken te ruilen, enz. Homosassa heeft een natuurpark waar invalide beesten weer opgeknapt worden en/of weer uitgezet worden of daar gewoon blijven. Ik had eerst geen zin maar we zijn er toch naar toe te gaan, het was zeker de moeite waard. Ook moest er een band verwisseld worden en naar een rem gekeken worden, De band was versleten omdat de rem blokkeerde. Het goot die dag en we keken elkaar aan en zijn toen om gedraaid naar het zuiden. Fort Myers dus over de brug bij St.Peterburg/Tampa het waaide zo hard dat we dat niet aan durfde om er over te gaan, en wij zijn echt niet bang.
Achteraf is dat een hele goede beslissing geweest, want de wind werd allen maar erger. De volgende dag was het droog dus verder naar Fort Myers. Voor de kust heb je hier allemaal kleine eilandjes. En er was weer een groot natuurpark.
Heerlijk Op de camping hadden ze in de recreatiezaal een kleine tv staan, dus hebben wij net de laatste 2 ritten van het schaatsten gezien en waren dus bijna net zo blij als Sven Kramer.
Dit weekeinde was Valentine Day en vandaag is het Presidents Day. Dus een lang weekeind voor velen!
Woensdag gaan we het nog eens proberen om naar het noorden te komen. Lieve groeten joopenlisa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, ik ging jullie net een mailtje schrijven en toen zag ik jullie uitnodiging om de picasa foto's te bekijken. Toen kon ik de weblog niet laten achterblijven, Ben dus weer aardig bij. Wel een beetje moeilijk dat de plaatsnamen die je noemt niet zijn terug te vinden op het kaartje. Kun je niet beter verwijzen naar A,B,C enz? Hier alles ok. Het sneeuwt weer hard, maar het is 0* dus de snelweg zal wel schoon zijn. Moet zo naar Haarlem. Ga eerst naar T.Zus en O.T. Heb 28 jan t.Nettie gebeld maar ze nam niet op. Leuk dat jullie Sven K ook zagen, Kees keek er ook naar. Alette en Ton hebben zaterdag met Kaaren gegeten in Londen, was erg leuk geweest.
Later meer, veel liefs, J

Anoniem zei

Hallo, Heb al jullie blogs alweer gelezen. Wat een belevenissen. Blijf vooral het mooie weer volgen. Hier is het nog steeds pet.
Vanmiddag had ik computerles en nu weet ik weer hoe ik een reactie op de blogs moet maken. Hoop dat ik het kan onthouden. Leuk dat jullie van die gezellige ontmoetingen hebben, zoals dat Ned. meisje. Die ontmoetingen zijn natuurlijk ook het gevolg van jullie manier van reizen. Heb het maar weer goed en tot de volgende keer. Liefs, KEA.
PS. Gefeliciteerd met je nieuwe " Klein-neef" Lies. Nu zijn er van beide soorten, hoewel jullie de Ned. wel meer zullen zien dan de Austr./Amerikaanse. Toch leuk.