maandag 8 maart 2010

Het kaartje moest in 2 delen want google maps herkende de ferry niet vandaar




We zitten nu in Mississippi. We hebben het heerlijk gehad in Florida veel gezien en leuke mensen ontmoet, maar we moeten door. Alabama was maar een klein stukje om dat we met de ferry over wilde (zie kaartje)
Je hoort veel over de orkanen die enorm veel schade aanrichten. Ivan 2004 Katrina 2005 en Rita 2009. Volgens de mensen hier gaat het waaiers gewijs. Florida Ivan, dan Katrina die enorme veel schade heeft aangericht in Mississippi, maar ook aan de kust van Alabama. Maar omdat de dijken doorbraken in New Orleans en zoveel aandacht kreeg, denkt iedereen en wij dus ook, dat het voornamelijk N.Orleans was. Rita in Texas bij de grens met Mexico. De meeste huizen worden dan nu ook op palen gebouwd er zijn ook wetten voor hoe hoog dat moet worden, en dat wordt iedere keer weer bij gesteld.
Het laatste park in Florida waar we waren Big Lagoon daar is bijna alles vernieuwd omdat er niets meer over was (gebouwen met douches enz) de boardwalks zijn ook allemaal vernieuwd en nog zijn ze bezig.
Morgen gaan we New Orleans we hebben daar een camping gevonden die ook geheel verwoest is geweest. We zullen zien.
We wisten wel dat er olieplatvormen waren maar zoveel en zo dicht bij de kust dat hadden we niet verwacht. Ook zien wi langs de kust oude forten staan die nog dateren uit de tijd dat er oorlog was met Frankrijk en Mexico en Spanje. Daar moet ik nog maar eens wat meer over lezen dat heb ik nog niet gedaan. Ik houd jullie op de hoogte. Lieve groeten joopenlisa

1 opmerking:

Anoniem zei

Berichtje ging waarschijnlijk fout.
Hoe was New Orleans? Hebben wij nog leuke herinneringen aan.Politiek gebeurt er hier van alles, Wouter Bos weg, Job Cohen erin, maar dit lezen jullie zelf ook wel.Mooie foto's gezien, vooral de vogels. Wij wachten echt
op de lente en warmer weer. Groeten van Wim en Lennaerd.