zondag 14 maart 2010


Morgen zijn we al weer 2 maanden weg wat gaat de tijd snel.
Maar we hebben dus nog 4 maanden en dat maakt dan weer veel goed. We staan op een camping tussen Baton Rouge en New Orleans. Afgelopen week hebben we genoten van New Orleans. De stad wordt trouwens ook NOLA genoemd New Orleans LouisiannA. De eerste dag hadden we zoiets bah, wat een rot stad, maar het was ook erg ongezellig weer. Plus we hadden slecht geslapen de camping zelf ging wel maar achter de camping was het rangeer terrein van de treinen dus ieder uur zat je recht op in bed van piepende remmen geschreeuw en andere geluiden. De french quartier
is leuk, veel antiek winkeltjes (?) veel bars en beroemde cocktails met namen als handgranaat en hurricane en mint jelup.(bourbon met soda en mint.) Het Garden district is beroemd om zijn mooie huizen, en dat zijn ze best al zou ik de verf-rekening van de huizen niet willen betalen, het is erg vochtig en de zon schijnt fel, dus moeten ze om de twee, drie jaar geschilderd worden Veel van die huizen worden nog particulier bewoond.
Nu staan we langs de Mississippi, in het plaatsje Convent 100 kilometer zuiderlijk van N.O. het is een brede rivier waar langs prachtige huizen staan. De vroegere suiker,rijst, indigo plantages lagen hier omdat het dan makelijk vervoerd kon worden met de schepen naar New Orleans. Nu staan er vreselijke grote chemie fabrieken die het minder mooi maken. Louisianna is zelfs nog Spaans geweest.
Baton Rouge heeft een Capitol 1932 gebouwd. Prachtig marmer en Art Deco versierselen. Het weer houdt zich goed vandaag was blauwe lucht ca 17C dus beter dan bij jullie volgende week zijn we in Texas. Dit was het voor deze week. Joopenlisa

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Lisa en Joop,
Leuk weer, jullie reisverslagen en foto's. We genieten mee. Wijnand heeft ook alles gezien van New Orleans en omgeving, dus voor hem extra leuk.
We hopen dat alles goed gaat met jullie. Met ons gaat het prima, alleen zijn we dat koude weer een beetje zat. Twee weken geleden zijn we een week naar Madeira geweest, vlak na het slechte weer en aardverschuivingen daar. Het weer was nog steeds onstuimig en ong. 17 graden.
We volgen jullie en geniet van jullie reis.
Liefs Ilone en Wijnand

Anoniem zei

Dat jullie alweer 2 maanden weg zijn! Maar nog niet op de helft en wel een heel interessant gebied waar jullie nu zitten, bij jullie 17 graden hier nu +7, een soort hittegolfje dus...en verder is Nederland in verwarring, Agnes Kant weg, Camiel Eurlings weg, Wouter Bos weg, Cohen naar den Haag en van Mierlo overleden...m.a.w. we hebben onze eigen aardverschuiving en in alle media gaat het nergens anders over. Jammer dat jullie dat allemaal missen hè? Ik blijf genieten van je verslagen en foto's, dikke knuffel, Leny & Dick

Anoniem zei

Lieve Lies & Joop, Hartelijk dank vor jullie telefoon op mijn verjaardag. Ik snapte er in het begin niets van, maar had het alras door. Wat attend om te bellen. Jullie beleven weer veel en het gaat iedere keer vlugger voorbij naarmate jullie vaker reizen. Me dunkt dat N.O. weer heel interessant is met leuke oude buurten vol kleineinope winkeltjes en een fransige atmosfeer. Genieten geblazen. Tot de volgende keer. Veel liefs KEA.

Anoniem zei

Ha, ha, lekker vol fouten en letters erin die ergens anders horen. Het zij zo met ons dislecticie. K.

Anoniem zei

Geniet heerlijk verder samen van jullie reis !

Het was ontzettend leuk jullie ontmoet te hebben.

Ik blijf jullie volgen op je blog.

groetjes
Sylvia
(Florida)