zondag 18 april 2010






Fort Davis een klein plaatsje 200 km ten noorden van het Big Bend Nat. Park. Daar staan we nu maar eerst nog even over het Big Bend Nat.Park. Een groot park dat ligt in de U bocht die de Rio Grande maakt. Het is de Chihuahuan woestijn. Met grote imposante kloven er in, en aan de ander kant van de Rio Grande is Mexico. Je ziet een dorpje liggen met mensen onder een boom. En eindje verder 3 mannen aan het werk, een ploeg 2 paarden ze zijn het land aan het bewerken op een manier die wij alleen nog van plaatjes kennen.
Aan onze kant liggen op een rots wat van kraaltjes gemaakte beestjes o.a. de roadrunners en schorpioenen. En wandelstokken met een kartonnetje erbij met de mededeling dat het voor de kindjes van het dorp aan de overkant is. Joop staat te kijken en even later komt 1 van mannen op een paard door de rivier die dus maar heel laag is met een duitse herder naar ons toe en probeert ons wat te verkopen en dat lukt natuurlijk.
De laatste avond bij het B.B.N.P. breekt er een onweer uit . Aan het eind van de bui (die trouwens erg lang duurde) waren er prachtige regenbogen te zien.
Bij Fort Davis is er boven op een berg een sterrenwacht van de universiteit van Texas. Ze hebben allerlei programma’s en wij er dus naar toe. Reuze interessant, aardige mensen en ’s avonds terug gegaan om naar de sterren te kijken.
Als een van de weinige hebben wij Saturnus met zijn ringen door de telescoop gezien.Het was te bewolkt maar de directeur en Joop hadden goed contact en we mochten alvast mee naar de telescopen. Er komen ca 200 mensen per keer naar de sterren kijken in de lente vakanties is dat 900. Dus we waren erg blij met de privé viewing.
Het state park heeft hele bijzondere kwartels.
Montezuma kwartels of clown kwartels. Gisterenavond kwamen er 3 Javelina’s (soort wild zwijn) langs,
hertjes lopen hier ook te kijken of er lekker gras is, en een keur van vogels voor onze caravan, waar wij wat zaad hebben gestrooid.
Lieve groeten Joopenlisa

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat leuk weer allemaal! Ben jaloers op die privé viewing van jullie. Wat een mazzel dat jullie voorlopig nog niet terug hoeven! Vond op de foto Sjakeline er weer goed uitzien hoor...Hier is het mooi, rustig weer (niet zo goed voor de stofwolk natuurlijk) en onwerkelijk stil zo zonder al die vliegtuigen. Zag net de eerste jonge ganzen voorbij komen, 6 stuks. Ja, we hebben hier ook flora en fauna! Heel veel liefs, Leny & Dick