vrijdag 25 juni 2010

Zo daar zijn we dan weer. Van San Diego via Los Angelos de kust weg genomen L.A. was een verschrikking we hebben al 6 maanden niet door grote steden gereden. Je went er wel aan, maar toch 7 rijbanen links en rechts auto’s passeren je constant en dan rijden wij met Sjakeline dus dat was wennen. Eenmaal uit de file kom je dan langs de kust. We kennen de weg al wel maar toch ieder keer vallen andere dingen op. Zolas hebben wij deze grote rots ook gezien? Nee dus hoe kan je een rots van 170 meter hoog niet zien gewoon door de andere kant te bewonderen.
We hebben hier ook overnacht er was een Staats Park erg duur maar er was plek dus...
Vandaar naar Monterey. Mooie stops gemaakt en weer zeeleeuwen bewonderd,
uitzichten en heel langzaam maar zeker komen de voorjaarsbloemen. Men klaagt er over dat het zo koud is geweest.
Er was geen plaats in Monterey: reden? US open golf comp. Dus zijn we naar St. Juan de Bautista gegaan waar er mooie schone camping is. “Betabel”= suikerbiet in spaans zo leer je nog eens wat. Wij staan midden tussen de aardbeien, kersen, pruimen en allerlei groenten. Het volgende plaatsje Gilroy noemt zich de hoofdstad van de knoflook.
Yosemite wat moeten wij er aan toevoegen. Prachtig! Dit kan je niet uitleggen Zelf komen kijken. We hadden perfect weer en de Tioga Pass was open er lag nog behoorlijk wat sneeuw. Mensen komen vanuit de hele wereld. El Capitan wordt door vele als de ultieme“rots” beschouwd om die te beklimmen, doodeng.
Half Dome is nog zo’n rots die door vele beklommen worden.
De sequoia’s zijn prachtige en interessante
bomen ca 100 meter hoog, en sommige hebben wel een doorsnee van 10 meter dus giganten, ze zijn vuur bestendig en de oudste in dit park is ca 1700 jaar maar dat wordt nog wel eens bijgesteld.
De route over de Tioga Pass is schitterend met meren en sommige hadden nog ijs.

Hier en daar begonnen de voorjaarsbloemen uit te lopen. En we hadden geluk een beer was heerlijk aan het eten van het nieuwe gras. Wij zijn door gereden naar het Mono Lake een groot meer dat 2 ½ x zouter is dan de oceaan en de pilaren die er in staan zijn machtig.
Nu zijn we weer op de camping in San Juan de Bautista en blijven hier een paar dagen dan via San Diego terug naar Tucson waar we alles klaar gaan maken om naar huis te gaan, deze 6 maanden zijn voorbij gevlogen.
Tot ziens of mails lieve groeten Joopenlisa

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo, Had al uitgekeken naar een nieuwe blog! Wat een mooi besluit aan jullie laatste(?) reis. In Yosemite ben ik nooit geweest, helaas. Was wel de bedoeling op een moment, maar het werd teveel voor mijn reisgezelschap toentertijd. We can't win them all.
Terug naar Tuscon is ook nog een hele afstand, volgens mij. Neem maar een mooie route tot slot. Het zal ook goed zijn om jullie weer hier te zien.Wij hebben zowaar mooi zomerweer met ca. 25C., dus de overgang zal niet te groot zijn voor jullie. Goede reis en tot spoedig ziens, hoop ik. Liefs KEA.

von zei

Hallo Joop en Lisa,hele mooie foto's heb je gemaakt,ik ben trots op je. Ik heb er een paar "geleend"
Liefs Yvon

Anoniem zei

Hoi Lisa en Joop,
Via Leny kwam ik op dit blog. Wat supergoed dat jullie zo'n geweldige reis aan het maken zijn.
Nog veel plezier en ik hou jullie in de gaten hihi!

Liefs, Adriek
(ex company manager Jeans)

Anoniem zei

Hallo Joop en Lisa,
Prachtig, wat jullie de laatste dagen nog gezien hebben. LA is inderdaad een vreselijke stad om auto te rijden, maar Sjakeline en jullie natuurlijk "made it".
Een half jaar gaat snel, zeker als je zoveel moois ziet.
We vinden het fijn als jullie weer thuis zijn, dan bellen we.
We wensen jullie alvast een goede terugreis en gauw tot horens.
Liefs Ilone en Wijnand