zaterdag 3 juli 2010






Joop is voetballen kijken. De 2e helft kan hij in de kantine zien want het is hier nog geen 8uur ’s morgens. Wij zijn in Monterey naar Het Blues festival geweest. Eerst zaterdag wezen kijken waar het was, en hoe duur, en of we er konden parkeren. Het was fris weer, prijzen pittig, en het parkeren was erg duur. We herkenden geen enkele naam dus besloten we wat anders te gaan doen en de volgende dag terug te komen voor de hele dag, en stoeltjes mee te nemen. Zondag prachtig weer, we gingen vroeg weg dus vonden we een gratis parkeerplaats in de buurt. We hebben genoten van de muziek met heel veel gospel, van de mensen, eten en de stalletjes met foto’s etc. Perfecte dag! Maandag langs de kust gereden richting Santa Barbara waar we op de State Camping zouden staan. Het was een grauwe dag dus van de oceaan zag je niet veel, bij San Simeon is er een grote kolonie met zeeolifanten. Enorme beesten met een soort slurfje. De boven lip blijft groeien als ze jong zijn is het min of meer een puntige lip en ieder jaar groeit het als ze 8-9 jaar zijn hebben ze een dikke lip of kleine slurfje. Ze komen 2x per jaar op dit strand uitrusten voor enige maanden. Ze gaan naar Alaska om te eten komen dan heel dik terug en gaan op het strand liggen slapen en verliezen 1/3 van hun gewicht. Gaan weer en komen dan terug om te paren.
Santa Babara we waren er in 2008 ook geweest maar nu hebben we weer allerlei andere dingen ontdekt. Leuke stad! Gaan we nog zeker naar terug!
Ja we zijn nog lang niet klaar en zo lang de dokter zegt dat ik weg mag, Joop het leuk vindt, en Sjakie en Sjakeline het goed blijven doen, dan gaan we! We staan nu weer in San Diego want Tucson is wel erg warm zo rond de 40C ik weet dat in Nederland ook warm is.
Dit is het laatste blog waarschijnlijk zijn wij vanaf 17 juli weer te bereiken op 030-6991279.
Lieve groeten joopenlisa

Geen opmerkingen: