dinsdag 26 oktober 2010

Het is alweer een week geleden dat we weg gingen. De reis was anders dan we ons hadden voorgesteld,aangezien er lange benen stoelen gereserveerd waren,bij de ingang van het vliegtuig werd er gezegd, wij moeten u weigeren U bent te oud dus kunt U de nooduitgang niet openen.Wij kregen dus lange benen in het middenpad en het geld terug dat wij extra hadden betaald, geen slechte deal. De mensen die er voor in de plaats kwamen waren net zo oud of ouder. ’s Morgens vroeg kwamen we aan Joop had zijn hand behoorlijk geblesseerd door een valpartij dus namen we een taxi. Ons hotel lag aan 1 van de drukste winkelstraten van Hk, er was een kleine kamer voor ons, maar ja het was maar voor 3 nachten. Met een uitzicht.... een enorme troep op de binnenplaats.
De volgende dag een toer gemaakt en die was leuk: een tempel, Victoria Peak, een visserdorp en de geijkte juwelen fabriek excursie om je iets te laten kopen. Heerlijke dimsum gegeten een soort pakketjes met iets er in vlees, vis of groenten. Het visserdorpje was niet veel meer, er wordt iedere keer iets van de haven afgesnoept, ingepolderd en huizen bouwen maar.
De volgende dag naar de Big Buddha indrukwekkend en een lange doch leuke tocht, met een kabelbaan naar boven. Er is boven ook nog een klooster waar ca 150 monniken en nonnen zijn.
Het waaide behoorlijk er zou een tyfoon in aantocht zijn.
Donderdag om 5 uur op en naar het vliegveld. De vlucht was voller want er hadden veel mensen hun herfstvakantie vergeschoven vanwege de tyfoon zo vertelde een duitse meneer ons die in HK woont en werkt. Hij ging met vrouw +kinderen 2 dagen eerder naar Bali, de scholen waren nu toch al dicht.
Bali komt volgende keer aan beurt. We hebben geen wifi/internet verbinding dus moet ik in restaurantje gaan eten om dit weg te doen en we gaan nu zo weg.
Lieve groeten jooplisa
de foto lukt nu niet dat komt de volgende keer

2 opmerkingen:

J&L zei

Leuk om te zien dat de blog weer in gebruik is! We gaan jullie weer volgen en hopen ook weer eens te skypen binnenkort. Liefs J, C & c

Anoniem zei

Hoi, ik ben op zoek naar Steve Yellick ivm een American Gypsy reunie in 2011, hij was ooit lid van deze band. Hebben jullie misschien een adres of meer gegevens hoe ik hem kan benaderen?
alvast bedankt,

Gina

<a href="http://americangypsy2011.wordpress.com>American Gypsy reunie</a>