maandag 20 februari 2012


Wat gaat de tijd toch snel, we zijn alweer terug in Bali en Lombok was leuk en mooi van wat wij hebben gezien1 grote tocht gemaakt naar het binnenland en dat was leuk en interessant. Boven op een berg ligt een mooi koloniaal huis wat gebouwd is  voor een dokter in 1908,  vanwege de cholera epidemie. 

Nu is er een gedeelte hotel wat veel gebruikt wordt door mensen die naar de vulkaan lopen. Deze vulkaan barst nog weleens uit. Omdat het er hoog is dus ook iets minder warm groeien er veel specerijen o.a. nootmuskaat,

 vanille , chilipepers. Lombok betekend dan ook in het Indonesisch “peper”  en dat zal je weten ook het is eten er erg “heet”.
In het natte seizoen wordt er rijst verbouwd en tijdens het droge seizoen tabak je ziet ook veel tabak droog schuren. Dan kom je een paar kilometers lang dakpannen makers tegen. Dan weer zoete aardappels verkopers, bamboe verwerkers erg leuk en machtig leerzaam.
We hebben ook nog een fregatvogel gezien.
Vanuit het resort kon je ook prachtig de Mount Agung 


gezien die op Bali zelf altijd achter de wolken verschuild gaat
Sinds zaterdag weer thuis op Bali zondag de kleintjes de hele dag gehad, 3 uur in zwembad gelegen en was moe na afloop. Gisteren een spannend avontuur gehad met een creditcard Joop ging even wat pinnen en de kaart werd ingeslikt er kwam een grote zwarte bladzijde met witte letters en een heel verhaal. We waren gelukkig met Wayan en die heeft haar man naar het hoofdkantoor gestuurd die zeiden laat die mr. maar komen met een paspoort (dat hadden we niet bij ons natuurlijk) gelukkig had hij wel een Nederlands rijbewijs bij zich en had hij inmiddels na  11/2 uur bij dat hokje zitten wachten een Australische mevrouw gesproken die zei dat het wel vaker gebeurd en dat hij rustig naar het kantoor kon gaan en naar mr??? Moest vragen de kaart zou in een bakje achter in gevallen zijn. En zou was het ook. Al met al heeft het 3 ½ in beslag genomen. Joop was doodzenuwachtig geweest voor niets en hier in het  hotelletje zeiden ze heel laconiek oh dan is de telefoon even uitgevallen gebeurd wel vaker. En zo leer je nog eens wat.
Tot de volgende x maar weer lieve groeten joop en lisa

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een spannend verhaal! Ik moet eerlijk zeggen dat ik van zoiets ook wel nerveus zou worden...Het schiet nu wel op voor jullie, geniet er nog maar even van. Hier is het nu wel minder koud maar met zo'n nare gure wind...heel veel liefs,L&D