zondag 26 februari 2012


Maandagochtend. Joop is op de scooter weg. De dovenschool waar we vrijdag zijn geweest zijn heeft nieuwe bedden nodig of een timmerman die ze terplekke kan repareren. Dus is hij op zoek of misschien al op de school. We hebben weer eten gebracht en het was aandoenlijk om de kinderen te zien iedereen hielp meteen om alles naar binnen te dragen.
Verder zijn we dus in contact geweest met Lumina ABC een Canadese org. Die zich ook bezig houdt met de scholen hun belangrijkste doel is om eens in de 6 weken naar de scholen te gaan hoorapp. schoon te maken testen en het verzorgen van batterijen.
De dovenschool die Joop verleden keer geadopteerd heeft, heeft een sponsor voor de verzorging van de app. maar niet voor voedsel.
Nu hebben wij met jullie samen een school in Gianyar geadopteerd voor de app. en batterijen. Ook is daar een meisje die geen gehoorkanalen heeft maar wel trillingen voelt via het gehoorbot. De kan voor  een paar honderd euro een speciaal app. krijgen waardoor ze dan gewoon kan horen. Daar hebben we niet over na gedacht en meteen gedaan.
Alle app. die we mee genomen hebben worden onmiddellijk weer bij de kinderen gebruikt en als ze te oud zijn, worden de onderdelen toch nog gebruikt. Dus blijf zoeken en vragen Lumina is er reuze blij mee.
Joop zelf ook want zijn eigen app. ging kapot en nu heeft hij een tijdelijke van  Lumina gekregen die geeft hij dan volgende x weer terug.!!!!
Zaterdag hebben we een tocht gemaakt en dat was de moeite waard en we hebben de poepkoffie gedronken Loewak koffie! Voor mij is het gewoon hele sterke koffie maar ginseng thee daarentegen vind ik heerlijk.

De ceremonies in Bali kost een gedeelte van het toch al povere salaris van de mensen er is ieder dag wel wat te offeren en dat kunnen varkens, kippen, eenden zijn in ieder water rijst wierook fruit en water.
De mandjes worden van palmblad gemaakt en overal neer gezet. altaartjes op de weg waarop je huis staat noem maar op. Ook heb je lokale ceremonies en dan wordt er speenvarkens geofferd Wayan was in 1 klap al haar 10 biggetjes kwijt voor een goede prijs ze heeft er zelf 1 gehouden om …. Te offeren!
Ook zagen wij een stel dat in trouwkleding foto's stond te maken( maar het was niet de trouwdag zelf) ook zijn er ceremonies als de baby 3 maanden oud is en dan voor het eerst met de voetjes op de grond mag komen. en ga zo maar door. Iedereen de iets te maken heeft met het dovenschooltje hartelijk dank de kinderen zijn reuze blij ik heb er van genoten namens jullie allemaal lieve groeten joopenlisa

  

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik word ook heel blij van al deze berichten! Heel veel liefs, L&D

Anoniem zei

Bij oma heb ik dit gelezen... Heel cool!!
Ik vind het heel goed dat jullie dit allemaal doen. Ga ermee door!
veel plezier nog en tot op ons feest

x Julia van der Leen

Anoniem zei

Hallo, een ochtendje foto's gekeken. Wat is het toch een mooi land. Jammer dat het er zo warm is, anders zou ik er nog eens gaan kijken. Geniet nog maar verder. Hebben jullie mijn mailtje gekregen? Hoor ik wel als jullie weer thuis zijn, Binnenkort toch??
Veel liefs. KEA.

Anoniem zei

Lieve Lisa en Joop,
Wat geweldig van jullie dat jullie dit allemaal doen voor het gezin en de dovenschool! We hebben er groot respect voor. De mensen daar hebben geboft met jullie.
Wat een mooie foto's ook weer, vooral Joop als een stoere eilandbewoner op zijn brommer. Doe wel voorzichtig, want ze rijden als gekken. We hebben jullie weer helemaal gevolgd. Onze reactie wel een beetje laat, maar druk, druk, druk....
Nog veel plezier op Bali. Liefs, Ilone en Wijnand