zaterdag 3 mei 2008


vandaag is het zaterdag 3 mei en vanmorgen zijn we bij Steve en Jacky Yelick vertrokken. Het was een heel steil weggetje naar beneden. Joop dacht, dat hij dat wel aankon met de 5th wheel, want met de truck alleen ging het aldoor goed. Steve voor de truck en ik er achter met de walkie talkie een beetje meer naar links nog een beetje meer en Steve die voor liep gaf ook allerlei aanwijzigingen maar opeens zat Joop heel dicht bij een soort gootje waar je met je wielen dus nooit meer uit komt, ook aan de andere kant kon hij ook niet meer verder, achteruit ging ook niet want dan gleed de 5th wheel weer door, dus na lang overleg zijn Jacky en ik naar de buurman gegaan die vrachtwagenchauffeur is. De man kwam en even goed kijken en vroem omhoog en toen naar beneden iedereen blij.We hebben een heerlijke week gehad bij Steve en Jacky,lekker zonnen op het dek,zo noemen ze hier de veranda om het huis, we hadden nog een rookworst voor Jacky meegenomen, Steve had andijvie gevonden dus hebben we andijviestampot met rookworst gegeten. Zonder hun hulp was het een stuk moeilijker voor ons geweest bij al die doktoren en tandartsen. We zijn de laatste avond ook uit etengeweest en omdat dit artisjokkenland is kan je artisjokken soep en artisjokken pasta eten. Ik heb maar weer clam chowder gegeten (in de vorige blog schreef ik couder=chowder )Wij zijn verder langs de kust gereden over de Golden Gate brug. Joop is weer helemaal opgeknapt,donderdag is zijn brug er afgehaald en de verstandskies getrokken. We hebben 3 verschillende tandartsen gezien, ze zijn allemaal weer in iets anders gespecialiseerd. Er is toen geconcludeerd dat de brug iets los zat en dat de verstandskies een gaatje en een blote zenuw had, dus soms kwam er lucht bij en dan verhipte hij van de pijn als hij zijn kaken te stijf op elkaar deed dan was het scharnier gewricht weer pijnlijk. Dus brug eraf kies eruit en Joop zingt nu "I left my teeth in San Francisco."
Het is hier zo mooi We hebben vrouwtjes olifant seals ,(de mannetjes hebben slurven) gezien, die liggen langs de kust op het stand te vervellen en dan gaan ze weer de zee in om bij te eten nu slapen ze een beetje en maken wat ruzie. In July Augustus komen de mannetjes het strand op dan zijn de dames weg. Ik schrijf mannetjes maar ze kunnen behoorlijk zwaar worden 500-600 kilo's.
We staan nu in Bodega Bay aan de Oceaan we zijn een eind het binnenland in gereden en kwamen daarna hier weer uit. Veel koeien en schapen en veel open ruimte heerlijk.
Het is zonnig maar de wind is fris. Morgen gaan we naar Clearlake dat ligt weer meer landinwaarts en zo is elke dag weer een nieuw avontuur, met lieve groeten van joop en lisa
Grotere kaart weergeven

3 opmerkingen:

Jos van den Berg zei

Joop not only lef this teeth in San Francisco, but also his own Golden Gate Bridge!
Neem maar een extra wiskietje Joop, dan gaat het vast weer beter!
:-)
DZHJ

von zei

ha die Joop en Lisa,het schijnt dat ze je kennen Joop ,als ik de vorige reactie lees....hahaha ik zit nu op de luchthaven van Chicago en moet een paar uur wachten.Sil had wat problemen met de auto,maar staan ondertussen bij de ....Pepboys .Dus die zijn er ook in Phoenix.Er lekte koelvloeistof en dat mag en kan niet. Hij was even eerst bij de GMC dealer geweest voor olie te verversen,ondertussen deden ze ook een controle,en toen kwam dat er uit.Er was nog meer aan de hand maar dat weet ik niet meer.De totale kosten bij de GMC waren 2500 dol !!! nu is hij bij de Pepboys en daar koste dezelfde reparatie tussen de 1100 en 1500 dol!!! niet normaal he die verschillen,en ook bij de Pepboys geven ze 3 maanden garantie. Het is nu ook niet dat ik hier op zit te wachten maar ja het moet toch gemaakt worden.Dus klungelen we maar wat aan.Ik ben jaloers op jullie dat jullie al aan het rijden zijn en al dat moois kunnen zien,ondanks dat je vast zat Joop. Maar als ik terug ben gaan ook wij aan het rijden en ook veel zien hoop ik.
Ik lees je verhalen met veel plezier Lisa en zie dat het heel goed gaat.
Heel veel groetjes Yvon en Sil

Anoniem zei

Jaaa, nu heb ik het kaartje ook gezien, knap hoor!
Mijn RandMcNally ligt naast de compu zodat ik alles goed kon en kan volgen!
Morgenochtend vroeg naar Haarlem en dan door naar Texel. Dus Joop ik kan je geen telefoonnummers aanleveren de komende dagen. Maar Maandag kom ik weer terug hoor.
Liefs
J.