donderdag 16 juli 2009


We staan aan de St. Lawrence baai 200km ten noorden van Quebec . Tegen over ons is er een kasteel van de kerstman en ze draaien daar de hele dag kerstliedjes.
Quebec heeft een leuke oude stad en doet echt Frans aan. Het is gebouwd op een heuvel. Je merkt het de volgende dag aan je kuiten. Veel terrasjes! Lekker brood!!! En heerlijk eten. Veel straat entertainment hier komt ook het cirque du soleil vandaan en die geven het weekeinde ook voorstelling op straat. Terwijl wij er rondliepen was er een straat af gezet en na 10 minuten wachten liep er een man over een heel dun draadje van de ene kant van het plein naar het hotel ca 30 meter hoog! Ik heb wel gekeken hoor! De wisseling van de wacht bij de citadel was typisch engels Rode uniformen, berenmutsen, en een geit als mascotte. Leuke stad.

De route hier naar toe was leuk glooiend koolzaadvelden dan weer veel loofbomen en dan weer dennen en aan de linkerkant kleine dorpjes en de rivier St Lawrence.
Op zoek naar walvissen oa de beluga (witte walvis), fin walvis en de humpback walvis hebben gisteren een boottocht gemaakt. ‘s Morgens om 9.30 vertrokken het was goed weer. De rivier of baai is groot en aan de overkant is een fjord dat water is warmer dan het water van de baai (noem ik het maar voor het gemak). Er leven in dat gebied veel walvissen omdat er zoveel te eten is. De tocht viel eigenlijk iets tegen en werd er tegen ons gezegd dat we mochten blijven zitten als we nog 1 x mee wilden gratis en voor niets. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Geweldig. De beluga hebben dan niet van echt dicht bij gezien,maar een fin walvis kwam heel dicht met haar jong en dat was super! We gaan vandaag klungelen en morgen rijden we naar het noorden van dit schiereiland. Tot blogs joopenlisa

Geen opmerkingen: