dinsdag 30 maart 2010


Maandagmiddag prachtig weer! Joop is aan het wandelen en ik wilde eerst het/de blog maken. Austin (genoemd naar Mr. Austin) is een gezellige stad ook hier weer een indrukwekkende capitool. Grappig is dat ze de “Bushes” niet als echte Texanen beschouwen die zijn hier gekomen uit het Noorden. De enige echte Texaanse president is Lyndon B. Johnson er is zelfs een gehucht dat Johnson City heet.
Lady Bird J. Heeft veel gedaan voor de natuur en ze wilde oude wilde bloemen weer terug brengen in het landschap. En de meeste mensen vinden het geweldig! Wij ook!
Er is een brug waaronder een hele kolonie vleermuizen wonen die iedere avond als het niet al te koud na zonsondergang met 10.000-den uitvliegend en op muggenjacht gaan. Ook deze vleermuizen zijn beschermd.
San Antonio is een gezellige drukke stad met heel veel geschiedenis. “Remember the Alamo” Hier is de beroemde slag bij the Alamo geweest waar alle mannen gedood zijn door de Mexiaanse Generaal Santa Anna en paar weken later heeft Sam Houston hem in de val gelokt en hij is terug gestuurd naar Mexico en de republiek Texas was geboren. 10 jaar later sluiten ze zich aan bij de Confederale Staten en daarna bij the USA.
De rivier San Antonio loopt door de hele stad en daar hebben ze een rivier walk van gemaakt met winkeltjes en terrasjes je waant je bijna in Utrecht.
Gisteren Palm zondag, wij zijn naar een mari’achi mis geweest in een van de missieposten San José geweldig. Iedereen kreeg een palmblad waar meteen mee geknutseld werd en allerlei kruizen van gemaakt werden.
De band en het koor zongen oude Spaans/ Mexicaanse kerkliederen en ik vond het mooi.
Nu zijn we in Goliad ook een missie plaatsje weer in State Park heerlijk rustig na een paar dagen steden vinden we dit toch wel fijn. joopenlisa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo daar, Geniet maar van Lady B.'s wilde bloemen! Dat noemen ze daar trouwens weeds. Commentaar toen ik die ooit plukte in een wat noordelijker streek. "Look she is picking weeds." Zet ze maar in een glas op tafel in Sjakkelien. Mooi toch?! Wel "zeilvast" uiteraard, anders dondert het om. Wat zag je er mooi uit, Lies, in dat gestreepte shirt al vlechtend aan de manen van die pony. Hier niet veel nieuws onder de zon. Het is weer een beetje afgelopen met het mooie weer, maar ja het is pas bijna April. Tot de volgende keer. DZ. KEA.

Anoniem zei

Dat klinkt wel heel mooi allemaal, die wilde bloemen en een Amerikaans Utrecht! Hier schijnt de zon nu ook na een aantal hele treurige dagen met heel veel wind. De kleur komt ook hier weer terug in het landschap, voornamelijk het geel van narcissen nu. Vette knuffel, Leny & Dick