zondag 16 mei 2010

Het is alweer zondag. De zon schijnt. We hebben een fijne week gehad niet veel gedaan maar wel veel gezien.
We zijn nu toch best vaak in Tucson geweest, maar nooit echt naar de binnenstad . En dat hebben we nu toch maar eens gedaan op aanraden van vrienden van ons. En het is een leuke stad, “oude” Universiteitstad 1885 en dat geeft dat gedeelte erg veel gezelligheid, terrasjes, leuke eettentjes prachtige musea(waarvan we er nu 1 hebben bezocht en dat was de moeite waard). Een goed gerestaureerde oude stad (nu ja oud) veel kleurrijke straatjes en veel geschiedenis.
Tucson behoort tot een gedeelte dat gekocht is van de Mexicanen omdat ze er een spoorweg wilde maken die na California ging. Dat was 1853. Dus nog maar 160 geleden. Raar als je er bij stil staat. Veel tuinen die gedoneerd zijn aan de stad Tucson 1 zo’n tuin is Tohono Chul park. Midden in de stad en dan een oase van rust. Met prachtige doorkijkjes en verschillende soorten tuinen erg mooi en een heerlijke theetuin waar je midden tussen de rozen en cacti, prickley pear limonade kan drinken (prickley pear is een cactus).
Gisteren zijn we naar een echte cowboy tent geweest. Midden in de dessert als maar over zandweggetjes ik denk wel 35 km De eigenaar is 79-83 (de verhalen verschillen hier over). Hij heeft een “working” ranch met koeien, paarden en varkens, hij heeft een soort stadje gebouwd er is een grote schuur waar hij een bar in heeft getimmerd en je kan er echt heerlijk eten. Er is geen menu je krijgt gewoon eten. Een grote schaal met aardappelen,uien, wortelen kruiden en dan kip karbonade en rundvlees allemaal van de bbq, Biscuits (broodjes uit de oven ) en net zo veel als je wilt. Iedereen mag zingen en dat wordt ook in volle overgave gedaan vaak zo vals als wat, maar ach ze hebben er lol in. Er wordt veel gedronken, hoe die mensen ’s avonds thuis komen is mij een raadsel, je kan er ook blijven slapen gelukkig.
We waren uitgenodigd door de Pat’s (Amerikanen die wij het eerste jaar hier ontmoet hebben) en die hadden nog 2 vrienden uit genodigd ( hij is sterrenkijker) dus had hij zijn telescoop mee genomen en na afloop van het etentje thuis op de camping nog naar Mars, de maan, Venus en natuurlijk Saturnus gekeken al met al een heerlijke week. Tot de volgende week. Lieve groeten joopenlisa

5 opmerkingen:

von zei

hallo Lisa en Joop,
Ik had jullie wel eens willen zien in die bar......de foto's zijn in ieder geval mooi,en de tequila met biertje smaakte ook weer best hoorde we....
Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben in Tucson.Ik mis het heel erg,en heb heimwee........

liefs Yvon

Anoniem zei

Nog maar 4 nachtjes!
J

Anoniem zei

Wat een feest! Dat is toch wel echt een andere wereld, mooi beschreven ook. Hier stond in de bijlage van de NRC afgelopen zaterdag een mooie fotoreportage over de nieuwste generatie echte cowboys. Ik zal het bewaren voor jullie. Vandaag is Schiphol weer gedeeltelijk gesloten dus het is erg rustig in Vreeland! Heel veel liefs, L&D

Anoniem zei

Het laatste wat Anoniem zei was "nog maar 4 nachtjes". Ik hoop dat je haar juist de komende 20 nachtjes (en dagen) goed zult verzorgen. En mag ze dan ook nog eens bloggen, nu en dan? Veel lieve groeten, M=H.

Anoniem zei

Lieve Lies & Joop, Heb al jullie blogs gelezen. Gezelig. 't Is net of ik er zelf bij ben. Is Juut goed aangekomen door de stofwolken heen? Ben zelf net terug van een tochtje door Engelend en Ierland met Ank. Jullie moeten de groeten hebben van Kristine, die wij ook bezochten. Zij heeft een erg leuk huis met een fantastische tuin. Geniet nog van jullie laatste maanden op reis en op je tocht met Juut. Tot de volgende keer. DZ, Kea.